IMAO JE NAJLEPŠI GLAS U KRUŠEVCU: Marko je poginuo pre osam godina, ali niko ga nije zaboravio do danas

S.BABOVIĆ

20. 02. 2023. u 06:30

MARKO Milanović iz Kaonika kod Kruševca imao je samo 22 godine kada je nastradao u stravičnom udesu, kao suvozač, bez ikakve krivice.

ИМАО ЈЕ НАЈЛЕПШИ ГЛАС У КРУШЕВЦУ: Марко је погинуо пре осам година, али нико га није заборавио до данас

FOTO: Privatna arhiva

Srce talentovanog muzičara, folklorca, nagrađivanog pevača, po mnogima najboljeg glasa celog kruševačkog kraja prestalo je da kuca u noći između 18. i 19. februara 2015. godine. Koliko je bio voljen videlo se na njegovoj sahrani: više od 2.500 ljudi oprostilo se na kaoničkom groblju od tog dobrog momka, odličnog studenta računarstva.

Kada je telo mladića prekrilo zemlju, njegov otac Miroljub Cara Milanović se pored upaljene sveće zarekao da će se Markovo ime spominjati i čuvati kroz plemenita dela. Tako je rođeno Udruženje „Marko Cara Milanović“. Već godinama članovi ove nesebične organizacije, na čelu sa ožalošćenim ocem Miroljubom, pružaju pomoć desetini dece, mladih, bolesnih, starih, ljudima, znanim i neznanim.

Počeli su da organizuju Humanitarnu manifestaciju „Spasimo decu u saobraćaju“ i svakog 20. avgusta, na Markov rođendan, okupe se članovi kulturno-umetničkih društava iz bivših jugoslovenskih republika, skupljaju se dobrotvorni prilozi. Pre četiri godine pomogli su tako malom Vuku, koji je u teškom udesu na Čokotinom brdu 10. januara te godine ostao bez roditelja Jovane Milenković (25) i Stefana Ilića (26).

- Samo roditelji koji su izgubili dete znaju da suze mogu da te uguše, ali znaju i da je tvoje dete sa anđelima na nebu, nesrećno je ako ti živ kopniš - svedočio za „Novosti“ Miroljub. - I pre Markove pogibije, mi smo kao porodica mnogima pomagali. Samo smo nastavili, znajući da nas čuva Bog, ali i naš sin.

U toj dobroj veri, pomogli su i obnovu kuće porodici Gvozdenović u Mojsinju, poklonili prvu harmoniku darovitom dečaku Draganu Božoviću iz Lopaša kod Požege, pomogli opremanje školskim nameštajem kaoničku školi, delili novogodišnje paketiće u svim selina duž Ribarske reke. Na istom području su i pomogli da se što pre dobije saobraćajna signalizacija, posebno na mestima gde ima đaka putnika. Udruženje koje nosi Markovo ime dobitnik je priznanja „Novosti“, za najplemenitiji podvig.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)