IZGORELI KUĆA I SUSEDNI KROV: Vatra progutala jednu od takozvanih karingtonki u Višnjičkoj banji

J. G. Petrović

19. 12. 2022. u 22:25

U ULICI Brane Nikodijevića 25 u Višnjičkoj banji jutros oko 7.00 časova vatrena stihija zahvatila je jednu od takozvanih karingtonki, kuća, koje se naslanjaju jedna na drugu. Tom prilikom nastradao je pas porodice čiji je dom potpuno izgoreo, dok se vlasnica nagutala dima. Uzrok požara nije poznat, a kako su nam potvrdili u MUP, vatru je gasilo 14 vatrogasaca. Plamen je lokalizovan za oko dva sata.

ИЗГОРЕЛИ КУЋА И СУСЕДНИ КРОВ: Ватра прогутала једну од такозваних карингтонки у Вишњичкој бањи

FOTO: Novosti

Reporteri "Novosti" su na terenu zatekli vatrogasce koji su skidali užarenu krovnu konstrukciju kako bi dogasili žar koji je još tinjao. Pocrnele zidove, razbijena okna, gust dim, nemo su posmatrale komšije tešeći ženu i njenu ćerku čiji je dom progutala vatra. Plamen je zahvatio i krov kuće u neposrednoj blizini. Mnogobrojni stanari ovih jedinica koje se naslanjaju jedna na drugu strahovali su da se požar ne proširi još više.

Komšija je uočio dim koji izbija iz krova jedinice u kojoj je suknula vatra, te je pozvao vatrogasce i otrčao da pomogne Dubravki koja tu živi, ali psa nisu uspeli da spasu. Poznaju se, kaže, od kada su se oboje ovde doselili. Ovo je miran, porodičan kraj.
- Vatra je krenula iz trpezarije, ja sam bila u dnevnoj sobi. Sve se tako brzo odigralo da i ne znam kako sam uspela da izađem. Čula sam jak prasak i osetila dim, komšija je već bio na vratima i trčali smo napolje jer je već u sledećoj sekundi u kući sve gorelo - priča nam vidno potresena, crvenih i garavih ruku Dubravka.

Njoj su ekipe Hitne pomoći pružile pomoć na licu mesta, jer je, srećom, nepovređena. Zbrinule su je komšije.

Kako nam je objasnila njena ćerka, Dubravka ovde živi sa psom. Pretpostavlja da je došlo do kratkog spoja, ali će, kaže, dalja istraga utvrditi tačan razlog.

Iako je do požara došlo među kućama "bombastičnog" imena, one su nalaze u slepoj, uskoj ulici, pa su vatrogasci morali naizmenično da prilaze objektu. Vatru su gasili i sa terasa okolnih kuća, a ono što je najvažnije, uspeli su da spreče da se vatra proširi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)