VRTIĆ SA KOG JE PALA BEBA NIJE BIO VERIFIKOVAN: Ružić "Osnov za razrešenje direktora"

Novosti online

09. 09. 2022. u 17:58

Prosvetna inspekcija, koja je izvršila vanredni nadzor posle pada deteta s prozora u vrtiću "Trčuljak" u Rakovici, ustanovila je da objekat u kome se desio incident nije imao potrebno rešenje o verifikaciji, čime postoji osnov za razrešenje direktora, saopštio je danas ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

ВРТИЋ СА КОГ ЈЕ ПАЛА БЕБА НИЈЕ БИО ВЕРИФИКОВАН: Ружић Основ за разрешење директора

Foto MPNTR

- Prosvetna inspekcija će u skladu sa utvrđenim činjenicama, a u vezi odgovornosti ustanove i zaposlenih za bezbednost dece za vreme boravka u ustanovi, naložiti izvršenje odgovarajućih mera i preduzimanje odgovarajućih radnji prema zaposlenom, kao i prema direktoru Ustanove - navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Po nalogu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ružića prosvetna inspekcija je izvršila vanredni inspekcijski nadzor nad radom PU Rakovica i utvrdila činjenice u vezi sa slučajem pada deteta sa prozora u vrtiću "Trčuljak" na Miljakovcu.

- Najvažnije je da je dete stabilno. Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga i oštro osuđujem postupak direktorke koja je odlučila da, u toku dobijanja verifikacije, otvori objekat i primi decu - rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar Ružić.

On je naglasio da će svi odgovorni snositi posledice za svoje postupanje.

- Ministarstvo je otvoreno za pitanja roditelja o određenoj predškolskoj ustanovi i pri upisu i tokom trajanja predškolskog vaspitanja, i preduzećemo dodatne provere u narednom periodu kako se ovako nešto ne bi desilo ikada više - istakao je Ružić.


BONUS VIDEO: Narod čeka Vučića u Požarevcu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!