NA GOLIJI CENTAR ZA UČENIKE: Sporazum Ministarstva prosvete i SPC

Lj.B.

08. 09. 2022. u 13:09

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom o zakupu zemljišta na Goliji kako bi se tu izgradio Obrazovno-naučni centar i dao na korišćenje učenicima širom Srbije i u dijaspori, a u kojem bi se izučavala oblast biologije, biosfere i društveno-humanističke nauke.

НА ГОЛИЈИ ЦЕНТАР ЗА УЧЕНИКЕ: Споразум Министарства просвете и СПЦ

Foto: MPNTR

Centar, koji je planiran da počne sa radom 2025. godine, moći će da primi oko 200 polaznika.

Ružić je prilikom posete Goliji u junu prošle godine započeo razgovore sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a na osnovu iskazanih potreba lokalnih škola i jedinice lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!