PALIO KOROV PA NASTRADAO U VATRENOJ STIHIJI: Detalji tragedije kod manastira Kuveždin, monasi ga zvali da se skloni

S. K.

30. 06. 2022. u 18:22

ŠEZDESETČETVOROGODIŠNJI muškarac Dragomir P. iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14 i 30 časova, u blizini manastira Kuveždin, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara.

ПАЛИО КОРОВ ПА НАСТРАДАО У ВАТРЕНОЈ СТИХИЈИ: Детаљи трагедије код манастира Кувеждин, монаси га звали да се склони

Foto: V. Ćirić/A. Stevanović

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara.

Kako naš list saznaje, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

- Taj dan oni su krčili šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastradala, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost izgubio život - priča naš izvor iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

BONUS VIDEO: AUTO SE PREVRTAO, CEO BIO U PLAMENU - Pogledajte stravičan snimak saobraćajne nezgode kod Kruševca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Autom pokosio mladića u Vlasotincu, slomljene noge i kičma - pijani vozač pobegao, pa uhapšen