U CRNOM NIZU ČAK ČETVORO NASTRADALO! Serija bizarnih smrti u Srbiji, u Nišu nastradao tinejdžer kod Resnika i u Boru samoubistva

E. H.

21. 02. 2022. u 07:00

ČAK tri nesvakidašanje tragedije obeležile su jučeršnji dan. Počelo je u Nišu pred svitanje, kada je policija pred zgradom u Ulici Maksima Gorkog zatekla telo sedamnaestogodišnjaka.

У ЦРНОМ НИЗУ  ЧАК ЧЕТВОРО  НАСТРАДАЛО! Серија бизарних смрти у Србији, у Нишу настрадао тинејџер код Ресника и у Бору самоубиства

Tela ispred zgrade u Boru, Foto V. V.

Patrola je došla po pozivu građana koji su čuli tup udar. Nešto pre deveet sati kod Resnika vozač "punta" prvo je namerno udario u kamion na putu, a potom je izašao iz auta i sebi pucao u glavu. Nekako u isto vreme u Boru, u Ulici 3. oktobra, ispred zgrade, nađena su tela oca i sina Mile (62) i Dejan R. (37). Zasad se ne znaju do kraja detalji tragedije.

Jedno od najbizarnijih samoubistava u poslednje vreme odigralo se između kružnog puta i tunela kod naselja Resnik. Jovica M. (55) je oko 8.30 prvo svojim vozilom udario u kamion bugarskih registarskih tablica, a potom je uspeo da izađe iz kola i hicem iz pištolja sebi oduzme život. Lekari su došli ali i samo su mogli da konstatuju smrt.

Reporteri "Novosti" juče su na mestu tragedije u Resniku zatekli ekipu Hitne pomoći i policiju koja je vršila uviđaj, ali i nekoliko očevidaca ovog događaja.

Na ulici se mogla videti velika količina krvi, ali i razbacani delovi automobila "fijat punto", kojim je upravljao Jovica M.

Zgrada u Nišu sa koje je pao tinejdžer, Foto Novosti

Nezvanično, on je skretanjem u suprotnu traku i udarom velikom brzinom u kamion koji je vozio bugarski državljanin (44) pokušao da se ubije. Kada nije uspeo u tome, izašao je iz vozila i pucao sebi u glavu, što je potvrdio i jedan od očevidaca.

Zgroženi ljudi koji su se tu zatekli, u trenutku tragedije su stali i pokušali da pomognu čoveku, a pozvali su i ekipe Hitne pomoći. Sanitet je brzo stigao na mesto nesreće.

U pravcu ka Beogradu juče pre podne se stvorila kolona vozila duga nekoliko kilometara, uglavnom kamiona, a saobraćaj je više od tri sata bio skroz obustavljen. Uspostavljen je tek oko 12 časova, kada su organi reda i završili uviđaj, a teretni saobraćaj sve vreme preusmeravan je preko mosta Gazela.

U Boru se nešto oko podneva dogodilo, najverovatnije, dvostruko samoubistvo, izveštava dopisnik "Novosti".

U zgradi broj 36 u ovdašnjoj Ulici 3. oktobar, skokom sa osmog sprata stana u kom su živeli sebi su presudili otac Mile R. (61) i sin Dejan. R. (37).

- Čula sam oca i sina da se prepiru - kazala nam je jedna stanarka zgrade broj 36, i dodala:

- Zatim sam začula krik.

Policija ispred kamiona bugarskog državljanina, Foto Z. Jovanović

Žena je, potom, izašla na svoju terasu.

- U podnožju zrade videla sam tela oca i sina - bila je u šoku je ova žena, dodavši: -

Bili su u boksericama, potpuno polomljeni.

Prema rečima svedokinje, otac i sin su se često svađali.

- Otac Mile je imao operaciju srca i nije radio. Sin Dejan je završio fakultet i živeo je u Beogradu.

U policiji kažu da će se, nakon uviđaja, znati bliži detalji nesvakidašnje porodične tragedije.

- Još uvek se ne zna da li je u pitanju dvostruko samoubistvo ili ubistvo i samoubistvo - ističu u Policijskoj upravi u Boru. - Nakon uviđaja i istrage biće poznato više detalja.

Nezvanično se pominje mogućnost da je jedan od aktera rasprave prvi skočio sa osmog sprata, a da je, nakon toga, i drugi pošao za njim.

- Nije, međutim, isključena ni mogućnost da je jedan od aktera rasprave drugog gurnuo sa terase, nakon čega je i on izvršio samoubistvo - dodaju u policiji. - Sve će se znati posle istrage.

A nedelja puna tragedija počela je oko 3.30 u Nišu, kada je telo sedamnaestogodišnjeg mladića pronađeno ispred stambene zgrade u Ulici Maksima Gorkog. Hitnu pomoć su  alarmirali prolaznici koji su primetili leš, ali je medicinska ekipa mogla samo da konstatuje smrt.

Krv na putu, Foto Privatna arhiva

O tragediji su obavešteni policija i Više javno tužilaštvo koje je, kako saznajemo, naložilo obdukciju.

- Na telu nisu uočene nikakve povrede koje bi ukazivale da je smrt nastupila kao posledica krivičnog dela. Sve ukazuje da je mladić pao sa visine, te da je to dovelo do smrtnog ishoda, ali će nesporan uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom. Prema nezvaničnim saznanjima, mladić je živeo u zgradi sa koje je pao.

I ranije zabeležen sličan događaj

Samoubistvo u Resniku je vratilo sećanja na mart 2010. godine, kada se desila teška nesreća na Ibarskoj magistrali, na mostu preko reke. Vozač "fijata pande" beogradskih registarskih oznaka kretao se ka Velikim Crljanima, kada je naleteo na "škodu oktaviju" koja se nalazila ispred njega.Posle sudara oba automobila su se zaustavila, a vozači su izašli da vide kolika je šteta. Kada su se uverili da ona nije bila velika, vozač "fijata" je iz kola uzeo sajlu koja mu je služila za vuču, vezao se za ogradu mosta i obesio naočigled šokiranog vozača "škode"!

Bugarin u šoku

Državljanin Bugarske, koji je upravljao kamionom u koji je otpozadi udario "fijat punto" nije povređen i on je odvezen u policijsku stanicu kako bi dao iskaz. Bio je šokiran prizorom koji je zatekao, pa neko vreme nije bio sposoban da daje izjave. Telo Jovice M. je posle nekoliko sati odvezeno na obdukciju. On je sebi pucao direktno u glavu, a za sada nije poznato odakle mu pištolj i da li je imao dozvolu za njegovo posedovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!