SAZNAJEMO: Poginuli u eksploziji kod Leštana imao samo 38 godina

S. Vidačković

23. 11. 2021. u 16:47

KAKO "Novosti" nezvanično saznaju ukupno je 16 povređenih u eksploziji u fabrici EDePro kod Leštana, a jedan poginuli je 1983. godište.

САЗНАЈЕМО: Погинули у експлозији код Лештана имао само 38 година

Foto: M.Anđela

- Vatrogasno spasilačka brigada Beograd je u 14 časova i 13 minuta primila poziv da se dogodila eksplozija u pogonu kod Bubanj potoka. Po dolasku naših ekipa, videli smo da se eksplozija dogodila u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata gde je bilo skladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma goriva. Ovom prilikom, nažalost, stradala su dva radnika, a 16 je povređeno. Vatrogasne ekipe su uz pomoć policije i Hitne pomoći uspele da spasu četiri coveka. Na licu mesta bilo je 11 vatrogasnih vozila sa 56 vatrogasaca. Pogon je zapošljavao po 40 radnika u smeni. U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane - rekao je komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović.

On je rekao da ne može da garantuje da neće biti novih eksplozija.

 

Na terenu su četiri vatrogasna vozila sa 16 vatrogasaca koji dežuraju i vrše, zajedno sa policijom, pretragu ostalog dela terena.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)