PADOVI "TEŠKI" 4 MILIONA DINARA: U šverc umešani i policajci

V. Mitrić

30. 06. 2021. u 21:52

GRANIČNA policija MUP Srbije je, uprkos opstrukcijama i u sopstvenim redovima, uspela da, kraj Drine, u malozvorničkom kraju, zapleni tekstil koji je spreman za krijumčarenje preko reke, vredan više od četiri miliona dinara, saznaju „Novosti“.

ПАДОВИ ТЕШКИ 4 МИЛИОНА ДИНАРА: У шверц умешани и полицајци

Foto: V. Mitrić

Reč je o tekstilu koji stiže, uglavnom, iz Novog Pazara i okoline, čija je cena u BiH viša tri do četiri puta. U krijumčarenja su, prema našim pouzdanim informacijama, uključene čitave porodice, a među akterima su, javna je tajna, i pojedini policajci, što je uspešno razotkriveno, pa su i usledili veliki padovi krijumčara, njihovo procesuiranje i sprečanje da hajdukuju na Drini.

- Posebna pažnja posvećena je onima koji su na odgovornim mestima u policiji, za koje se sumnja da su pomagali, zdušno, ovaj, po svim kriterijumima, organizovani kriminal na Drini - kažu naši upućeni sagovornici. - Baš oni iz reda policije, istina retki, ali ne i za potcenjivanje, udarali su na sva zvona i pokušali da diskvalifijuju kolege, koje su, sada, i njima i njihovim saradnicima stali za vrat.

Kriminalno klupko se odmotava, pa se može čuti ko je sve i kad, pod izgovorom da ide da kupi gorivo za privatna kola, u BiH vozio ogromne količine tekstila i zgrtao veliki novac. Sada su u veoma teškoj situaciji. Došlo je do teških obračuna među krijumčarima, jer oni koji plate iznos za garantovano prebacivanje robe, traže nazad i dat novac i onaj za oduzetu robu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)