KROZ SUZE JE REKLA "UDAVIŠE SE DVOJICA": Naložena obdukcija tela Velibora koji se udavio u Zapadnoj Moravi, očevidac ispričao šta se desilo

S. BABOVIĆ

01. 07. 2021. u 13:15

VIŠE javno tužilaštvu u Kruševcu naložilo je obdukciju tela Velibora K. (29) iz Krupnja kod Loznice koje će se obaviti danas, saznaju "Novosti".

КРОЗ СУЗЕ ЈЕ РЕКЛА УДАВИШЕ СЕ ДВОЈИЦА: Наложена обдукција тела Велибора који се удавио у Западној Морави, очевидац испричао шта се десило

Foto: S. Babović

Ronioci Žandarmerije pronašli su telo nesrećnog mladića u Zapadnoj Moravi nedaleko od Gradske plaže u Trsteniku, kako su "Novosti" već juče objavile, na manje od 50 metara od mesta gde je ušao u vodu.

Na obali u trenutku nesreće bio je Radovan Janošević, iskusni plivač iz Trstenika,koji reku poznaje u dušu.

Radovan Janošević/Foto: S. Babović

- Prvo sam video na obali dvojicu mladića, jedan je bio iz Loznice, drugi iz Čačka i samo sam ih upozorio da ne plivaju niže od tuša, jer tu od plitke vode odmah kreće dubina, rekli su mi da neće ni da se kupaju, došli su samo da budu pored reke i tako je i bilo -svedoči za „Novosti“ Radovan Janošević.

- U tom je došla i grupa od njih 6-7, trojica su bilo omanji, čini mi se snažniji, a trojica pozadi stajala, mlađi. Među njima je baš bio i stradali mladić, mislim u plavom šortsu.

Foto: S. Babović

Ti stariji su, svedoči Janošević, bez problema otplivali do druge obale i nazad.

- Zastao sam na klupi sa poznanicom, već sam krenuo kući, kada je dotrčala jedna naša sugrađanka, uplakana i rekla "udaviše se dvojica" - kaže Janošević.

Foto: S. Babović

– Nisam čuo da neko viče, s klupe sam dotrčao do obale, stigao je i spasilac sa obližnjeg bazena. U međuvremenu je jedan iz grupe uspeo da izvadi jednog od dvojice mladića. Počeli smo svi da tražimo. Sa spasiocem sigurno smo tražili sve do klanice. Nigde ga nije bilo, pozvana je i policija...

Foto: S. Babović

Potraga za Veliborom K. koji je nestao u utorak posle 19 sati, nastavljena je juče ujutro. Prvo su satima priobalje reke pretraživali vatrogasci-spasioci iz Kraljeva, a popodne su pristigli ronioci Žandarmerije. Telo mladića koji je radio na izgradnji Moravskog koridora, našli su posle samo 20 minuta potrage. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)