MAJKA OTRILA DETALJE STRAŠNE TRAGEDIJE KOD KIKINDE: Devetogodišnja devojčica utopila se dok je starija sestra (13) učila da pliva

Rada Šegrt

30. 06. 2021. u 16:25

DEVETOGODIŠNJA Valentina S. utopila se danas popodne na divljem kupalištu Plava banja na ulazu u Kikindu, pred očima nešto starije sestre Kristine (13) i brata blizanca Kristijana.

МАЈКА ОТРИЛА ДЕТАЉЕ СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД КИКИНДЕ: Деветогодишња девојчица утопила се док је старија сестра (13) учила да плива

Foto: R.Š.

U trenutku tragedije njihova majka Jelena S. (33) udaljila se i ostavila decu samu, jer je, kako kaže, otišla u prodavnicu da kupi kafu, navodno, sa jednim od kupača kojeg poznaje.

Devojčica se utopila dok je starija sestra, koja je plivač, pokušavala da je uči da pliva. Međutim, voda ih je povukla. Starija sestra pokušavala je da sačuva mlađu, ali nije uspela. U pomoć je priskočio i jedan od kupača, ali ni on nije uspeo da je spase. Za to vreme Kristijan se nalazio na obali.

- Poznanik me pozvao da odemo da kupimo kafu. Otišla sam jer nisam ponela novac. Kada sam se vratila, videla sam da je došla policija. Pomislila sam da se nešto desilo. Onda sam videla da je telo već izvučeno iz vode. Moje dete je bilo bez znakova života - ispričala nam je majka Jelena S. (33).

PRE 12 GODINA UTOPIO SE DEČAK

Na Plavoj banji pre 12 godina utopia se dečak od 12 godina iz Ruskog Sela koji je bio u hraniteljskoj porodici u Kikindi. I njega je iznenada povukla voda. Na kupalištu je bio sa sinom hranitelja. To je divlja plaža, ali svakodnevno ima kupača, koji u vodu ulaze na sopstvenu odgovornost. Jezero je nastalo kopanjem peska i na mestima je vrlo duboko.

Jelena S. na kupalište je došla sa troje dece. Stigli su biciklima, koji su bili razbacani po obali u trenutku kada smo je tamo zatekli. Vratila se po bicikle, sa dvoje preostale dece. Jelena S. je razvedena, živi u stanu sa decom, svojim ocem i dvojicom braće. Preživeli su tragediju, jer je jedan brat izvršio samoubistvo. Porodica živi u teškim socijalnim uslovima. Jelena radi sezonske poslove u poljoprivredi.

Kako nam je ispričala najstarije od Jelenine dece, trinaestogodišnja Kristina, ovo je bio drugi put da su došli na kupanje. Sve troje dece pohađa OŠ "Žarko Zrenjanin".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO JE UBIJEN DARKO AŠANIN: Kalaš, tuđe dvorište i krvav trag u hodniku Urgentnog