IZ GNJILANA U KOSOVSKU MITROVICU: Prebačen Nedeljko Spasojević, jedan od osumnjičenih za ubistvo Ivanovića

D. Z.

08. 05. 2021. u 18:48

POSLE 29 meseci boravka u pritvoru, Nedeljko Spasojević, jedan od osumnjičenih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, prebačen je u četvrtak iz pritvorskog centra u Gnjilanu u zatvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.

ИЗ ГЊИЛАНА У КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Пребачен Недељко Спасојевић, један од осумњичених за убиство Ивановића

Foto I. R. / D. Zečević

Kako je za "Novosti" potvrdila njegova supruga Jelena, vest o prebacivanju Spasojevića saopštio joj je zatvorski čuvar, ali joj se suprug još nije javio:

- I da je počinio neko krivično delo Nedeljko bi dosad odslužio kaznu, ali kada već nije na slobodi nama znači i to što nam je bliže, jer ćemo moći lakše da ga posećujemo. Dosad nijednom nije izašao iz pritvora, a u međuvremenu su mu preminuli i otac i majka koji su imali po 65 godina.

Ona dodaje da je Nedeljko prebačen u Kosovsku Mitrovicu na dan porodične slave.

Spasojević, kojeg optužnica tereti za navodno učešće u ubistvu Ivanovića, prva tri meseca bio je u zatvoru visokog rizika u Podujevu, i u Gnjilanu.

Inače, Specijalno tužilaštvo Kosova početkom decembra 2019. podiglo je prvu optužnicu protiv šestoro Srba za navodno učestvovanje u ubistvu lidera GI SDP. Odlukom Apelacionog suda u Prištini, u septembru 2020, optužnica je vraćena Tužilaštvu na ispravku, a potom je u novembru prošle godine podignuta treća verzija po kojoj bi trebalo uskoro da počne suđenje optuženima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024