MILA ANĐELKOVIĆ UHAPŠENA NA PRELAZU MERDARE: Albanska tortura nad srpkinjom sa Kosova i Metohije

D. Zečević

31. 03. 2021. u 11:54

PRIPADNICI Kosovske policije uhapsili su noćas Milu Anđelković (44) iz sela Novake kod Prizrena, ali je odmah puštena da se brani sa slobode. Ona je povratnica na Kosovo i Metohiju.

МИЛА АНЂЕЛКОВИЋ УХАПШЕНА НА ПРЕЛАЗУ МЕРДАРЕ: Албанска тортура над српкињом са Косова и Метохије

Foto: D. Zečević

Mila je, kako navodi Kancelarije za Kosovo i Metohiju, noćas oko ponoći uhapšena na prelazu Merdare zbog navodno falsifikovanih papira za stan u Suvoj Reci, koji je njen otac dobio od Elektrokosmeta, još 1998. godine. Ona je pod pratnjom policije sprovedena u stanicu u Suvoj Reci.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je Mili Anđelković obezbedila advokata, a o njenom neosnovanom hapšenju obavešteni su i svi relevantni predstavnici međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji. Naime, Mila je uhapšena zbog stana koji je uzurpirao Albanac, inače bivši kolega njenog pokojnog oca. Iako je doneto rešenje o iseljavanju uzurpatora, napravljen je dogovor da on ostane u stanu i plaća kiriju. Međutim kiriju je platio samo jedan mesec, a posle toga je nastavio da bespravno živi u stanu", ističe se u saopštenju za javnost Kancleraije za Kosovo i Metohiju i dodaje da je hapšenje Mile Anđelković još jedan od brutalnih primera zastrašivanja Srba povratnika na Kosovo i Metohiju.

Očigledna je namera vlasti u Prištini da se Srbi različitim mehanizmima pritisaka i pretnjama hapšenjem odvrate od povratka.Istovremeno, iz Kancelrije ističu da je u obnovljenom dijalogu Beograda i Prištine jedna od prvih tema bilo je i pitanje interno raseljenih lica, za koje nažalost još uvek ne postoje potrebni, pre svega bezbednosni preduslovi za njihov povratak. Najnoviji odnos prištinskih vlasti prema Mili Anđelković samo pokazuje da u Prištini ne postoji politička volja da se prognani vrate na svoja vekovna ognjišta.

- Srbi sa Kosova i Metohije ne smeju biti žrtve samovolje Prištine i mete političkih i montiranih procesa. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se prestane da progonom povratnika i očekuje reakciju Brisela i međunarodnih misija na ovakva kršenja prava i praksu zastršivanja povratnika i traži da Mila Anđelković bude puštena na slobodu-zaključuju u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo