RADILE UPALJENE BAKLJE I NOŽ NA ZEMUNSKOM KEJU: Podignuta optužnica protiv dvojice mladića

J.D.Lj.

22. 03. 2024. u 18:26

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo optužni predlog protiv N.K. (22) zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda i D.N. (19) zbogsumnje da je izvršio dva krivična dela laka telesna povreda.

РАДИЛЕ УПАЉЕНЕ БАКЉЕ И НОЖ НА ЗЕМУНСКОМ КЕЈУ: Подигнута оптужница против двојице младића

Foto N. Skenderija

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, navedena krivična dela optuženi su izvršili 23. maja 2023. godine, na parkingu u Zemunu.

Drugooptuženi D.N. je tada, zajedno sa još jednim NN licem, prišao prvooptuženom N.K. i oštećenom N.M. te je upalio baklju i ovom drugom zadao jedan udarac u vrat i jedan u desnu ruku te mu je time naneo povrede u vidu opekotina, a što predstavlja jednu jedinstvenu laku telesnu povredu.

On je, takođe, prvooptuženom zadao jedan udarac u leđa, takođe zapaljenom bakljom, te mu time naneo laku telesnu povredu u vidu opekotine u desnom pod lopatičnom predelu.

Nakon toga je prvooptuženi N.K. nožem koji je držao u ruci, zadao ubod u grudi D.N, nanoseći mu telesnu povredu u vidu ubodne rane grudnog koša sa otvorom u levom bočnom grudnom predelu i kanalom koji je usmeren od spolja put unutra duž kojeg je presečeno potkožno meko tkivo i otvorena grudna duplja sa minimalnim prodorom vazduha i izlivom krvi u grudnu duplju, a što predstavlja tešku telesnu povredu. 

Tužilaštvo je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, prvooptuženog osudi na kaznu zatvora ne kraćem od jedne godine, a da drugooptuženom za svako krivično delo prethodno utvrdi kazne zatvora u trajanju ne kraćem od po sedam meseci i osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju ne kraćem od jedne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?