PRETUČEN ZA DOČEK, PREMINUO NA BOŽIĆ: U Pančevu uhapšena dvojica zbog sumnje da su usmrtili Dragomira Jevtića

J.D.Lj.

09. 01. 2024. u 17:10

DRAGOMIR Jevtić (45) iz Starčeva preminuo je u beogradskoj bolnici za Božić, sedam dana nakon što je brutalno pretučen u novogodišnjoj noći u jednoj kafani u Pančevu. Tim povodom, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je da su, u saradnji sa policijom, uhapšeni N. G. (20) i A. B.(22) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nanošenje teških telesnih povreda, odnosno da su nasmrt pretukli Jevtića.

ПРЕТУЧЕН ЗА ДОЧЕК, ПРЕМИНУО НА БОЖИЋ: У Панчеву ухапшена двојица због сумње да су усмртили Драгомира Јевтића

Foto Copyright Facebook printscreen

Da li će slučaj sada preuzeti Više javno tužilaštvo u Pančevu ostaje da se vidi, s obzirom na to da je oštećeni preminuo usled zadobijenih povreda. Zasada, doneta je naredba da se uradi obdukcija preminulog, a nakon nalaza i mišljenja veštaka i uvidom u spise predmeta, moguće je da će predmet biti upućen Višem tužilaštvu na dalje postupanje. Dvojici nasilnika je određen pritvor do 30 dana kako boravkom na slobodi ne bi uticali na svedoke. 

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, veruje se da su dvojica mladića, iz zasad nepoznatog razloga, rukama i nogama krvnički pretukli Dragomira. Nakon toga, njegovo krvavo telo su u besvesnom stanju preneli u pasaž iza zgrade Arhiva Pančevo, kako ga niko ne bi pronašao i tu, bukvalno - bacili. 

- Dragomir je 31. decembra bio na poslu - kaže jedan od Jevtićevih kolega. - U povratku je, kako sam načuo, svratio do obližnjeg kafića da popije nekoliko pića. Tu su već bili ti mladići. Kako sam čuo, Dragomir je seo za astal zajedno sa njima, iako se nisu poznavali o ranije, valjda jer je bila gužva u lokalu, a tu je bilo slobodno mesto. 

Posle nekoliko popijenih čašica, iznenada je izbila čarka. 

- Izgleda da je sve pošlo po zlu, navodno, zbog računa koji je trebalo da se plati. Priča se da su sporna bila četiri popijena vinjaka - kaže kolega sada pokojnog Jevtića. 

Dragomir nije hteo da se svađa sa mladićima. Platio je račun za svoje piće, ali nije hteo da da više novca, pa je odlučio da ode iz kafane. 

- Izašao je napolje, u nameri da sačeka poslednji autobus za Starčevo, koji je bio oko 23 sata. Mladići su, izgleda, mislili da on beži iz kafane kako ne bi platio i preostali račun, pa su krenuli za njim. Počeli su napolju da se svađaju, a onda je usledila tuča - priča Dragomirov prijatelj. 

Jevtić nije naslutio zlo koje mu se pripremalo, a dvojica nasilnika su na njega fizički narsnula. Nesrećnog čoveka tukli su rukama i nogama toliko da su mu naneli povrede lobanje i kičme, a zadobio je i unutrašnje krvarenje. 

- Kada je Dragomir pao na asfalt, oni su ga šutirali i dok je bio bez svesti. Čuli smo da su ga, posle toga, pretresli i ukrali mu i novčanik. No, kad im se učinilo da Dragomir više ne diše, odneli su ga onako bez svesti i krvavog u obližnji pasaž kod pijace, gde retko ko prolazi i tu ostavili i bacili kao da je smeće. 

Napadači su, kako saznajemo, zatim pobegli, ali nadzorne kamere sa obližnjih objakata snimile su i tuču i njih. Policija ih je ubrzo identifikovala i uhapsila. 

Od zadobijenih povreda Dragomir se, zajedno sa lekarima, nedelju dana borio za život, ali je na Božić podlegao povredama. 

ODE MOJ BRAT GILE

Od Dragomira Jevtića prijatelji se opraštaju na društvenim mrežama: 

- Ode moj brat Gile, Bogu na ispovest, neka ga anđeli čuvaju - jedna je od porukla njegovih prijatelja. 

- Pravda za Gileta, a porodici saučešće. Bio je divan čovek i drug. Laka mu crna zemlja, a počinioce neka stigne zaslužena Božja kazna - napisao je jedan od Jevtićevih poznanika. 

BIO OMILjEN MEĐU KOLEGAMA

Porodica i prijatelji su se molili za nesrećnog Dragomira, ali je on preminuo uprkos svim naporima lekara - pričaju Jevtićevi prijatelji. - Svi smo ogorčeni, a istovremeno i tužni zbog svega što se desilo, a pre svega jer je reč o čoveku koji se nikada i nikome nije zamerio. Svi smo ga zvali Gile, a znali kao vrednog, dobrog čoveka, a nadasve omiljenog među kolegama na poslu i u svom komšiluku. 

BONUS VIDEO: MESTO ZLOČINA - Stan u kojem je pronađen ubijeni muškarac u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)