DEČAK-UBICA IZ NOVOG SADA PONOVO POBEGAO: Uhapšen pre dva dana, opet stigao da napravi haos

Novosti online

04. 01. 2024. u 13:46

TRINAESTOGODIŠNjI Novosađanin Z. N., koji je priveden sa šesnaestogodišnjim sugrađaninom zbog sumnje da je proteklih nedelju dana počinio više pljački širom Novog Sada, predat je u nadležnost Centra za socijalni rad odakle je ponovo pobegao i odmah je počinio još jednu pljačku.

ДЕЧАК-УБИЦА ИЗ НОВОГ САДА ПОНОВО ПОБЕГАО: Ухапшен пре два дана, опет стигао да направи хаос

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Z. N. je zajedno sa mlađim bratom V. N. (11) osumnjičen da je 14. aprila prošle godine u Tovariševu ubio Todora Šunjku (75) i oni nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa zato što su mlađi maloletnici, a to su i iskoristili da pobegnu iz Centra za socijalni rad.

Policija je utvrdila da su nakon bega maloletna braća počinila 32 krađe i pokušaja krađe, a sada se Z. N. sa prijateljem sumnjiči da je počinio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe širom Novog Sada.

Nadležni ne znaju šta će sa maloletnim ubicama i pljačkašima

Kako se nezvanično saznaje, maloletna braća zadaju ozbiljne glavobolje nadležnima iz novosadskog tužilaštva i policije jer je zakon na njihovoj strani i ne mogu im ništa zato što su mlađi od 14 godina.

- Ovo je već izmaklo svakoj kontroli zato što je maloletnik ponovo smešten u ustanovu iz koje je već jednom pobegao, a sada je to ponovo učinio za manje od 24 sata i odmah počinio još jednu pljačku. Mlađi brat mu nije ništa bolji i stvarno ne znamo šta ćemo sa njima zato što je zakon na njihovoj strani. Počine krivično delo, mi ih sklonimo sa ulice, a oni pobegnu i tako ukrug - priča za "Blic" izvor blizak istrazi koja je pokrenuta protiv maloletnog Z. N. zbog novog krivičnog dela.

Protiv majke maloletnih delinkvenata postupak u toku

Za "Blic" iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva kažu da je postupak dokaznih radnji protiv majke maloletnih delinkvenata u toku.

- Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10. 7. 2023. godine, pred ovim Tužilaštvom u toku je postupak dokaznih radnji protiv S. N. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka - navedeno je u odgovoru OJT.

Podsetimo, Todor Šunjka je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Nisu krivično odgovorni jer su maloletnici

Kako se saznaje, dečaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

- Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, a opljačkali su čak i salon za pse. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave - saznaje se nezvanično.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!