UBICA IZ KRUŠEVCA SA OKRVAVLJENIM NOŽEM POJURIO U DRUGU KAFANU: Pogledajte snimak hapšenja (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

05. 10. 2023. u 21:07

BOJAN Misaković (34) osumnjičen da je sinoć oko 22,50 ubio Ivana Krtolicu(41) u kafiću u Kruševcu je posle ubistva otrčao sa okrvavljenim nožem u drugu kafanu, saznaju "Novosti".

УБИЦА ИЗ КРУШЕВЦА СА ОКРВАВЉЕНИМ НОЖЕМ ПОЈУРИО У ДРУГУ КАФАНУ: Погледајте снимак хапшења (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:korisnici Instagram 192

- Kada su tamošnji gosti i vlasnik videli prizor, zaključali su lokal i odmah pozvali policiju - navodi izvor "Novosti".

- Policija je prema informacijama "Novosti" brzo stigla na lice mesta, dok je osumnjičeni Bojan M. bacio nož i legao na asfalt.

Kako su "Novosti" danas objavile,osumnjičeni je poznat po brojnim krivičnim delima i dobar deo života proveo je u zatvoru.Poslednjih godina,posle ženidbe,nije živeo u Kukljinu.

Ubistvo Ivana Krtolice potreslo je sve Kruševljane: žrtva je nastradao ni kriv ni dužan, ubio ga je gost lokala sa debljim dosijeom i ubistvo se dogodilo u lokalu koji je poznat kao gotovo porodično mesto za izlazak svih generacija.

Prema saznanjima "Novosti", krvavi epilog dogodio se kada je Misaković počeo da maltretira muzičare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Osumnjičeni se popeo na binu, dobacivao je, vikao, a onda mu je Ivanovo društvo najpristojnije skrenulo pažnju na ponašanje i to rečima "hej, dođi s nama da popiješ piće,ma pusti muziku", u najboljoj nameri da se smiri situacija. Na žalost, ovaj je uzeo nož, prošao pored dvojice Ivanovih prijatelja i Ivanu diretno zario nož u vrat. I onda se dao u bekstvo-iznose sagovornici "Novosti".

Ivanovi prijatelji ističu da se sa osumnjičenim nisu uopšte poznavali. Ivana Krtolicu,međutim, znali su mnogi i to isključivo po dobrom. Porodica je očajna i ne može sebi da objasni šta se dogodilo.Majka je za "Novosti" posvedočila da ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Moj sin je najtoplija duša, brižan,dobar...- svedoči za "Novosti" uplakana Anka Krtolica, majka ubijenog Ivana.- Mi ne možemo da verujemo da se ovo nama dešava.

U neverici su brojni porodični prijatelji, koji su ispunili dvorište kuće Krtolica u centru Kruševca. Prve komšije, Stevanovići, ne odvajaju se od dragih prijatelja u bolu. Gotovo da nema prolaznika koji nije svratio u dvorište da izjavi saučešće i isplače se sa ožalošćenima. Niko o Ivanu ne može da govori u prošlom vremenu.

Foto: Printskrin Instagram/serbialive_vesti

Telefoni ne prestaju da zvone. Nikome, ama baš nikome, nije jasno kako je život mogao da izgubio jedan dobar čovek, koji se, navode brojni sagovornici, zbog svoje blage narave gotovo nikada nije svađao ni ti bio u bilo kakvim konfliktnim situacijama.

- Oni su sedeli za šankom, odvojeno, nisu se poznavali, a onda je osumnjičeni počeo da bude bučan, da dobacuje i da se neprilično ponaša - navodi izvor "Novosti".- Sada već pokojni ga je opomenuo,opomenulo ga je društvo, ali upravo tako, skoro prijateljski, da smire stvar. Onda su se nakratko susreli kod toaleta,ali nije bilo ni tuče ni incidenta. Ovo nije bio obračun. Niko zato nije mogao da očekuje da osumnjičeni uzme nož i uputi se ka tom društvu i ubije jednog nevinog čoveka.

Očekuje se da rezultati obdukcije, koja je obavljena juče u toku dana, donekle rasvetle slučaj, ali već sada se izvesno pretpostavlja da je žrtva ubodena u vratnu arteriju, budući da po prijemu u bolnicu, koja se nalazi u istoj ulici gde se i odigrao zločin, lekari ništa nisu mogli da učine.

Osim obdukcije koja je naložena, očekuje se da više detalja oko slučaja bude jasnije i posle dobijenih rezultata testiranja osumnjičenog na prisustvo narkotika. U policiji potvrđuju da je osumnjičenom nakon hapšenja određena mera zadržavanja, a očekuje se da mu posle saslušnja u Višem javnom tužilaštvu bude određena mera pritvora do 30 dana.

Ivan je za sobom ostavio neutešnu majku i rođenog brata, koji je na putu za Srbiju iz Barselone, gde živi sa svojom porodicom i radi kao arhitekta. Arhitekturu je svojevremeno studirao i Ivan. Poslednji angažman bio mu je u privatnoj građevinskoj firmi, a zbog posla je često boravio u inostranstvu.

- Kada je bio u Kruševcu, svakog dana je brinuo o majci, to svako u ulici može da vam posvedoči, jednom pristojan čovek, koji nije umeo da se naljuti i kome ništa nije bilo teško da uradi, ne samo za bližnje - svedoče za "Novosti" brojni Ivanovi prijatelji.

Ivan Krtolica biće sahranjen u subotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)