TUŽILŠTVO SE ŽALI NA PUŠTANJE RADOIČIĆA: Tražiće pritvor

S. J. M.

04. 10. 2023. u 13:45

Više javno tužilaštvo u Beogardu najavilo je da će se žaliti protiv odluke Višeg suda, kojom su odbili njihov predlog da se Milanu Radoičiću odredi pritvor, čim dobiju to rešenja suda .

ТУЖИЛШТВО СЕ ЖАЛИ НА ПУШТАЊЕ РАДОИЧИЋА: Тражиће притвор

Foto: Srpska lista

Radoičić je rano jutros pušten da se brani sa slobode, a sud mu je odredio mere zabrane napuštanja Srbije, odlaska na Kosovo i Metohiju, oduzet mu je pasoš i naloženo da se svake dve nedelje, 1. i 15. u mesecu javlja u nadležnu policijsku stanicu.

Istraga protiv njega zbog oružanog sukoba u Banjskoj na severu KiM se nastavlja prikupljanjem dokaza, na osnovu kojih će se na kraju videti imali li osnova da se podigne optužnica.

Radoičić je na slaslušanju sve ispričao i priznao činjenično stanje oko oružja, organizovanja momaka i sukoba sa takozvanom kosovskom policijom, ali smatra da time nije počinio nikakva krivična dela, već da je to bilo u cilju zaštite srpskog naroda od Kurtijevog terora.

On se sumnjiči za  tri krivična dela koja je izvršio sa više nepoznatih osoba - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija, učestvovanje u grupi koja izvrši krivično deloi teško delo protiv opšte sigurnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)