VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U KRALJEVU: Policajcima "lisice" na ruke zbog vozačkih ispita

Z.U.

25. 07. 2023. u 12:17

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja i jednu osobu zbog istog krivičnog dela u pomaganju.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ХАПШЕЊА У КРАЉЕВУ: Полицајцима лисице на руке због возачких испита

Foto: Profimedia/Ilustracija

Uhapšeni su M. Ž. (64), zakonski zastupnik Privrednog društva "M&S plus" DOO Trstenik, M. P. (59) odgovorno lice ovog privrednog društva, Lj. M. (53) i Z. M. (54), policijski službenici PU Kruševac, dok je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen M. M. (39).

Sumnja se da su M. Ž. i M. P. članovi komisije za održavanje teorijskog dela vozačkog ispita, kao i policijski službenici Lj. M. i Z. M., u toku 2022. i 2023. godine, angažovali M. M. da za vreme polaganja teorijskog vozačkog ispita, u prostorijama "M&S plus", korišćenjem HDMI kablova i vaj-faj miševa, nezakonito pristupa računarima koji su povezani na MUP-ovu aplikaciju i tako rešava testove za polaganje vozačkog ispita za A i B kategoriju.

Sumnja se da su na ovaj način 41 kandidatu, prekoračivši svoja ovlašćenja, omogućili da položi teorijski vozački ispit za A i B kategoriju, što predstavlja obavezni uslov za dobijanje vozačke dozvole.

Takođe, sumnja se da su od 41 kandidata, njih 31 na opisan način pribavljena uverenja o položenom vozačkom ispitu, predali nadležnim policijskim upravama i policijskim stanicama na osnovu kojih su dobili vozačke dozvole. Protiv njih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

M. M. i M. Ž. su sprovedeni tužiocu, dok je M. P., Lj. M., i Z. M. određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: UPALI U KUĆU, LOPOVE ZATEKLI U GAĆAMA I POBACALI IH NA POD - Pogledajte filmsku akciju UKP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove