SILOVAO KOZU PIJAN I IZ "ŠALE": Nikoli određen pritvor zbog zlostavljanja životinje

J.D.Lj.

06. 07. 2023. u 14:05

NIKOLA J., koji je uhapšen nakon što je na društvenim mrežama osvanuo stravičan snimak kako seksualno zlostavlja životinju - kozu na jednom imanju u selu Mislođin kod Obrenovca, priveden je i saslušan danas u obrenovačkom Osnovnom javnom tužilaštvu.

СИЛОВАО КОЗУ ПИЈАН И ИЗ ШАЛЕ: Николи oдређен притвор због злостављања животиње

D. Balšić

Ovu vest za "Novosti" potvrdila je Danijela Sinđelić, portparolka pomenutog Tužilaštva:

- Osumnjičeni je izneo odbranu i delimično priznao krivicu - kaže portparol.

- Nakon toga, na predlog Tužilaštva, nadležni sud mu je odredio pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi ponovio delo, uticao na svedoke ili pobegao.

Kako nezvanično saznajemo, Nikola J. je u Tužilaštvu, u svoju odbranu izneo tvrdnju da se slabo seća detalja i da je sve "bila šala". Takođe, navodno je rekao i da postoji mogućnost da je kritičnom prilikom bio pijan ili popio neki sedativ ili uzeo narkotik.

Nikola J., inače, kako saznajemo, poreklom je iz Hrvatske i u Srbiju se doselio pre dvadesetak godina. Ranije nije osuđivan, niti je imao problema sa zakonom. Oženjen je, otac dvoje maloletne dece, a po obrenovačkim selima, po potrebi, radi kao najamni radnik.

Podsetimo, jezivi snimak je nastao 25. juna, kada je Nikolu J. "na delu" usnimio jedan njegov prijatelj, a potom snimak prosledio na društvene mreže. Nakon prijave 2. jula, policija je, po nalogu nadležnog Tužilaštva, izašla na lice mesta, ali tamo nisu zatekli osumnjičenog. Za njim je raspisana potraga, te je uhapšen posle tri dana.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zlostavljanje i mučenje životinja, a maksimalna kazna predviđena za ovo krivično delo je dve godine zatvora.

Tužilaštvo i dalje radi na rasvetljavanju svih elemenata ovog krivičnog dela. Verovatno će, kako saznajemo, biti naloženo i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, a o tome da li će, eventualno, biti procesuirani i vlasnik koze (koji je inače maloletan), kao i "snimatelj", biće naknadno odlučeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)