VOZAČI OPREZ: Pojačana kontrola saobraćaja tokom prvomajskih praznika u Zaječaru

S. M. J.

28. 04. 2023. u 17:30

IMAJUĆI u vidu da se očekuje povećana frekventnost saobraćaja, pre svega na prilazima turističkim lokalitetima i izletištima, zaječarski saobraćajci pojačano će kontrolisati saobraćaj na putevima i ulicama na teritoriji ovog grada na istoku Srbije.

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ: Појачана контрола саобраћаја током првомајских празника у Зајечару

Foto: B.G.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru tokom predstojećih prvomajskih praznika sprovodiće mere pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na teritoriji nadležnosti ove uprave sa ciljem očuvanja bezbednosti na putevima.

- Tokom prethodne godine, za vreme prvomajskih praznika ukupno je otkriven 201 prekršaj od čega se najveći broj odnosi na prekoračenje brzine – 84, nekorišćenje sigurnosnog pojasa – 36, dok je 9 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Takođe, u ovom periodu dogodile su se i dve saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta - ističu u Policijskoj upravi u Zaječaru.

Nadležni apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni i svojim ponašanjem doprinesu sveukupnoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)