NASILNIK ZAĆUTAO U TUŽILAŠTVU: Saslušan mladić iz Surčina zbog pokušaja ubistva roditelja

J.D.Lj.

14. 02. 2023. u 16:49

R. Š. (25) je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je 11. februara, u porodičnoj kući u Surčinu, pokušao nožem da ubije oca i majku. Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem.

НАСИЛНИК ЗАЋУТАО У ТУЖИЛАШТВУ: Саслушан младић из Сурчина због покушаја убиства родитеља

Foto: G.Šljivić

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da R.Š. odredi pritvor, kako boravkom na slobodi, ne bi uticao na svedoke, ponovio delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog težine dela i visine zaprećene kazne, koji bi mogli da dovedu do uznemirenja javnosti.

R. Š. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je R.Š, nakon verbalne svađe sa ocem i majkom oko provetravanja dnevne sobe, otišao do kuhinje i uzeo nož, a potom se vratio i ocu zadao dve ubodne rane u predelu grudnog koša, a majci u vrat.

Otac je nekako uspeo da nasilnika obori na pod, ali je R.Š. sa nožem u ruci uspeo da mu pobegne. No, ubrzo je uhapšen.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati oštećene, svedoke i naložiti psihijatrijsko veštačenje R.Š., kao i medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih i preduzeti druge potrebne dokazne radnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije