BAHATOM NOVOSAĐANINU PRITVOR DO 30 DANA: Bežeći "audijem" udario u vozilo MUP, u poteri povređena dva policajca

Lj.P.

03. 02. 2023. u 16:07

OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu je 1. februara podiglo Optužnicu protiv R.B.(53) iz Novog Sada zbog tri krivična dela. On se sumnjiči za ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

БАХАТОМ НОВОСАЂАНИНУ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Бежећи аудијем ударио у возило МУП, у потери повређена два полицајца

FOTO: Lj.P.

Nakon podizanja optužnice, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu, krivično vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu, je 2. februara okrivljenom produžilo pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koje je osnovano sumnjiv u ovom krivičnom postupku.

- Pritvor po ovom rešenju može trajati do 3. marta, a protiv navedenog rešenja, okrivljeni i njegov branilac imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu – predočila je Radovanovićeva.

Pedesetdvogodišnji Novosađanin je, podsećamo, uhapšen u noći između subote i nedelje, 3. decembra prošle godine, posle gotovo filmske potere novosadskim ulicama. On je bežeći od policije, udario jedno policijsko službeno vozilo i tada su dva saobraćajca lakše povređena. Nastavljajući i dalje da vozi, kako se sumnja, pokušao je „audijem“ da udari dva policajca, koji su se bacili u stranu da izbegnu udar, i tada su obojica lakše povređeni.

Pokušavajući da pobegne čuvarima reda, kako se sumnja, osam puta je prošao na crveno svetlo. Zaustavljen je na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta, a alkotestiranjem je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, sa 1,21 promil alkohola u organizmu.

Kako saznajemo, posle hapšenja na saslušanju u Tužilaštvu nije izneo svoju odbranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista