OBIJALI I PLJAČKALI DOMOVE POKOJNIKA: Serija bizarnih pljački kod Varvarina, poharano više od 10 kuća (FOTO)

S.BABOVIĆ

27. 01. 2023. u 14:54

SERIJA bizarnih pljački kuća potresla je selo Obrež kod Varvarina, saznaju „Novosti“. Više od 10 napuštenih kuća, čiji su vlasnici uglavnom preminuli, poharano je u zadnje dve nedelje.

ОБИЈАЛИ И ПЉАЧКАЛИ ДОМОВЕ ПОКОЈНИКА: Серија бизарних пљачки код Варварина, похарано више од 10 кућа (ФОТО)

Foto:S.Babović

Istragu celog slučaja vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu, a policija u Varvarinu je, kako je potvrđeno „Novostima“ u kruševačkoj policijskoj upravi danas, uspela da rasvetli teške krađe i krađe koje se odnose na otuđenje tehnike. Krivična prijava biće podneta protiv 49-godišnjeg muškarca, saopšteno je kao odgovor na pitanje "Novosti".

Oštećena lica, rođaci preminulih vlasnika kuća, odakle se krala hrana, slučajeve nisu prijavljivali. Za „Novosti“ svedoče da se u selo uvukao strah.

- To je bila kuća naših roditelja, sestra i ja smo došli 14. januara i videli da je nestalo ogledalo, ali i zejtin, kafa, mamine stvari, a kada je sestra krenula na groblje, videla je i da nema mušeme i drugih predmeta - svedoči za „Novosti“ Snežana Mitić, čija je devojačka kuća Petrović bila na meti lopova. - Ljudi se plaše, pošteno, nije baš svejedno. Promenili smo brave, šta smo drugo mogli.

Kuća ujaka Slave Petrovića takođe je opljačkana mesec dana nakon njegove smrti.

- Moj rođeni ujak je nastradao pre mesec dana i po našim običajima svake subote idemo na groblje - priča za „Novosti“ Slava Petrović. - Kada smo došli ovde, sve podele, od ulja,  šećera, kafe, piva neko je odneo. Mi nismo prijavili policiji, možda je trebalo, jer je onda krenulo svaku noć po jedna kuća. Uglavnom su to kuće gde niko ne živi.

Policija je krenula da rasvetljava prijavljene slučajeve krađa i došla do identiteta jednog lica koje se sumnjiči za teške krađe i krađe.

- On se sumnjiči da je od početka januara ove godine u selu iz četiri kuće u kojima niko nije boravio ukrao televizor, laptop, slike, bicikl i razne druge predmete - predočeno je „Novostima“ u Policijskoj upravi Kruševac. - Policija je pronašla veći deo ukradenih predmeta, koje će vratiti vlasnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OVO JE TEMPIRANA BOMBA Nemci zaustavili autobus iz Bosne i ostali u šoku - odmah isključen iz saobraćaja, putnici se snalazili