"RUDARILA" KRIPTO VALUTE U ŠKOLI: Direktorka osmoletke iz Stapara braniće se sa slobode

Lj.P.

27. 01. 2023. u 20:56

DIREKTORKA Osnovne škole "Branko Radičević“ u Staparu. J.M. (50), osumnjičena za produženo krivično delo zloupotrebu službenog položaja, puštena je iz pritvora, i u daljem postupku će se braniti sa slobode.

РУДАРИЛА КРИПТО ВАЛУТЕ У ШКОЛИ: Директорка осмолетке из Стапара браниће се са слободе

FOTO:Lj.P.

Kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, u dosadašnjem postupku saslušani su svedoci.

Rešenjem sudije za prethodni postupka Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu, osumnjičenoj direktorki je posle saslušanja na predlog tužilštva, ova mera bila izrečena zbog mogućnosti uticaja na svedoke. 

Osumnjičena direktorka je kako su za „Novosti“ naveli u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, na saslušanju iznela svoju odbranu.

Direktorka osmoletke u Staparu, jedna je od 35 osoba iz nekoliko vojvođanskih mesta uhapšenih 20. decembra 2022. godine u velikoj akciji pripadnika MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pri VJT Beograd i policijskim upravama u Novom Sadu i Somboru.

U odnosu na nju, međutim, ne vodi se jedinstven krivični postupak sa druge 34 osobe, odnosno protiv nje je postupak izdvojen i istraga se vodi u Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima, direktorka staparkse osmoletke se navodno u školi bavila „rudarenjem“ kripto valuta. A da se to dešava pod krovom obrazovne ustanove na čijem je ona bila čelu, otkrilo se na osnovu uvećanih računa za utrošenu električnu energiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao