OGLASILO SE TUŽILAŠTVO NAKON HAPŠENJA NAVIJAČA: Lopatama tukli policiju, pogledajte šta je zaplenjeno u velikoj akciji (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2022. u 13:54

NAKON zajedničkog intenzivnog rada radne grupe MUP RS sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu po nalogu postupajućeg zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u odnosu na 22 lica.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО НАКОН ХАПШЕЊА НАВИЈАЧА: Лопатама тукли полицију, погледајте шта је заплењено у великој акцији (ФОТО)

Foto: MUP RS

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz čl. 349 st. 1 i 2 KZ, dok se za tri okrivljena, protiv kojih je takođe biti podneta krivična prijava, i dalje traga, sve u vezi sa događajem od dana 17. 9. 2022. godine kada je više lica oko 17.00 časova u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park napalo policijske službenike MUP-a RS.

Naime, krivičnom prijavom okrivljenima je stavljeno na teret da su zajedno sa okrivljenima za kojima se traga, kao i sa više N. N. lica čiji se identitet utvrđuje, napali i povredili policijske službenike MUP-a RS u vršenju službene dužnosti, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice 92, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno pet vozila MUP-a, čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara.

Dana 11. 10. 2022. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu biće saslušani oni okrivljeni prema kojima je određeno zadržavanje, te će se u zavisnosti od postojanja zakonskih razloga za određivanje pritvora u odnosu na svakog okrivljenog, kao i njihove odbrane i ranije osuđivanosti, odlučiti da li će i protiv kog lica i po kom osnovu podneti predlog za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)