KRIJUMČARU ORUŽJA DRŽALI ČAS OBUKE? Detalji akcije hapšenja pripadnika jedinice za obezbeđenje i stranog državljanina u Sremskoj Mitrovici

E. H.

31. 08. 2022. u 08:30

PRIPADNICI Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) pratili su više meseci kriminalnu grupu koja je, kako se sumnja, za određene osobe organizovala improvizovano strelište kod Sremske Mitrovice na kom se gađalo iz automatskog oružja. Iza rešetaka se našlo nekoliko osoba, među kojima su i dvojica policajaca, a još se istražuje koja je uloga stranog državljanina koji se obučavao da gađa iz automatske puške.

КРИЈУМЧАРУ ОРУЖЈА ДРЖАЛИ ЧАС ОБУКЕ? Детаљи акције хапшења припадника јединице за обезбеђење и страног држављанина у Сремској Митровици

Foto Ilustracija Shuterstock

Kako je saopšteno posle akcije, lisice na ruke su stavljene policijskim službenicima Jedinice za obezbeđenje M. T. (38) i M. L. (49), Beograđanima M. M. (38), S. R. (42), S. P. (32), kao i stranom državljaninu T. L. (34), koji je tokom boravka u našoj zemlji koristio dokumenta čak tri države.

- U Srbiju je ušao s pasošem Dominikanske Republike, a u zemlju ga je uveo jedan od uhapšenih policajaca - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. - Pored toga, imao je lična dokumenta Slovačke i Emirata. U međunarodnim okvirima, ova osoba je poznata i kao krijumčar oružja. Pored ovog stranca, još dvojici muškaraca iz Beograda je omogućeno da gađaju iz ove puške marke "sig sauer".

Foto: Novosti

Puška koju su koristili osumnjičeni

Tokom višemesečene istrage utvrđeno je da su dvojica pripadnika MUP-a na improvizovanom strelištu u Novom Slankamenu organizovala prezentaciju oružja, puške i pištolja, vlasništvo MUP-a Srbije, koje su iznosili iz policijskog magacina i omogućavali pojedinim osobama da pucaju iz njega. Pritom, kako se sumnja, u te svrhe su koristili i municiju koja je vlasništvo MUP-a. Svima je određen pritvor, a istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK).

ISTRAGA

ISTRAGOM treba da se utvrdi razlog korišćenja određenog oružja, kao i u koju svrhu je ono upucavano na pomenutom strelištu. Takođe, istražuje se da li je određena vrsta oružja i municije i prodavana, kao i ko su sve ljudi koji su koristili ovo strelište u Slankamenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024