OD 10 HTEO DA DOBIJE 30 KILOGRAMA? Kokain zaplenjen na Batrovcima neverovatne čistoće, detalji policijske akcije

S. J. M.

23. 08. 2022. u 08:30

KOKAIN koji je srpska policija na prelazu Batrovci pronašla u skupocenom "mercedesu" Beograđanina Mladena J. (37) izuzetne je čistoće, od čak 99 odsto, pokazalo je veštačenje.

ОД 10 ХТЕО ДА ДОБИЈЕ 30 КИЛОГРАМА? Кокаин заплењен на Батровцима невероватне чистоће, детаљи полицијске акције

Droga pronađena u "mercedesu" nemačkih registracija, Foto MUP RS

Ovaj muškarac "pao" je na granici prilikom pokušaja da u Srbiju unese čak deset kilograma kokaina skrivenog u tajnim pregradama automobila nemačkih registarskih tablica.

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su detaljno pregledali vozilo na granici i u fabričkim šupljinama pored menjača i ispod patosnice suvozačevog sedišta pronašli kokain zapakovan u devet paketa, ukupne težine oko 10 kilograma. Svi ti paketi bili su umotani u crveni celofan i na njima je bila oznaka čovečuljka sa naočarima i brkovima. U pregradi ispod menjača pronađena su i dva skrivena telefona.

Foto MUP RS

Nakon tog otkrića i hapšenja Mladena J., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je pretresla i dva stana u Beogradu koje je koristio osumnjičeni. Tu su pronađeni vagica za precizno merenje, koju koriste narko-dileri za razmeravanje doza droge, kao i više komada različitog kalibra municije. Zbog toga će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto MUP RS

Njemu je određeno zadržavanje od 48 časova i biće saslušan u Višem tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Prema operativnim saznanjima policije, velika čistoća kokaina ukazuje na to da je osumnjičeni planirao da je pomeša sa još supstanci, kako bi se njegova količina značajno povećala, odnosno bar utrostručila, pre nego što bude izbačen na tržište u manjim dozama. Ova droga, navodno, potiče iz Perua u Južnoj Americi.

KURIR ILI DEO VEĆE EKIPE

POLICIJA istražuje da li je Mladen bio angažovan samo da prenese kokain preko granice ili je imao još neku značajniju ulogu. Još se ne zna da li je droga samo njegova ili neko drugi stoji iza njene nabavke i celog tog ilegalnog posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)