SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA LAŽNO PREDSTAVLJANJE: Negira da je prisvojio milion evra

N.B.

16. 06. 2022. u 14:05

PRED Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušan D. B., osumnjičen da je počinio prevaru "tešku" 1,1 milion evra. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, on je negirao krivicu.

САСЛУШАН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ЛАЖНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ: Негира да је присвојио милион евра

Foto N. Fifić

Nakon saslušanja, sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda je predloženo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i kako boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke. Na teret mu se stavljaju krivična dela prevara i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja iz čl. 358 Krivičnog zakonika.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni D. B. je lažno se predstavljajući kao agent za promet luksuznih nekretnina u Beogradu doveo u zabludu oštećenu I. V., te je sačinjavanjem lažnih punomoćja upotrebom njene lične karte doveo u zabludu i predstavnike oštećenog privrednog društva koje se bavi prometom nekretnina, da bi nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti na ime kapare i kupoprodajne cene pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra - piše u saopštenju Tužlaštva.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati sve svedoke, narediti vršenje grafološkog veštačenja, a biće sprovedena i finansijska istraga. Takođe, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova radi se na utvrđivanju eventualnog postojanja saučesnika, te ukoliko se utvrdi da su isti postojali, istraga će biti proširena u odnosu na ta lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)