OJADIO FIRMU U KOJOJ JE RADIO? Uhapšen osumnjičen da je u preduzeću "Izvor"

Lj. P.

24. 03. 2022. u 17:10

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su D. Đ. (53), bivše odgovorno lice privrednog društva za komunalne i građevinske usluge „Izvor“ iz Šajkaša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

ОЈАДИО ФИРМУ У КОЈОЈ ЈЕ РАДИО? Ухапшен осумњичен да је у предузећу Извор

Lj.P.

On se sumnjiči da je, u periodu od 2016. do 2020. godine, koristeći položaj odgovornog lica i prekoračenjem granica ovlašćenja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist od 33.711.964 dinara.

Sumnja se, kako se navodi u saopštenju MUP-a, da je D. Đ. uzimao gotovinu iz blagajne privrednog društva „Izvor“ koju je trošio za svoje potrebe, potpisujući naloge za isplatu, a zatim prilažući gotovinske račune stovarišta građevinskog materijala za materijal koji nikada nije utrošen za potrebe ovog preduzeća. Takođe je prilagao i račune benzinskih stanica, bez validne prateće dokumentacije u vidu radnih i putnih naloga.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri