BEOGRAĐANIN (32) UHAPŠEN ZBOG PRONEVERE: Radio kao pomoćnik izvršitelja, prisvojio oko sedam miliona dinara

Tanjug

09. 02. 2022. u 12:06

PO nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici MUP-a uhapsili su A. C. (32), bivšeg pomoćnika jednog javnog izvršitelja, zbog sumnje da je protivpravno prenosio sredstva sa računa javnog izvršitelja na svoj lični račun i na taj način prisvojio oko 6.899.620 dinara.

БЕОГРАЂАНИН (32) УХАПШЕН ЗБОГ ПРОНЕВЕРЕ: Радио као помоћник извршитеља, присвојио око седам милиона динара

Foto Depositphotos

On se tereti da je od 17. juna 2020. do 16. juna 2021. godine obavljao poslove evidencije i rasknjižavanja uplata sa računa javnog izvršitelja, neosnovano i protivpravno prenosio sredstva od izvršnih dužnika po predmetima izvršenja na svoj lični tekući račun, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je A. C. prilikom prenosa sredstava lažno upisivao nazive izvršnih poverilaca i umesto njihovog računa stavio svoj lični tekući račun.

On je na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 6.899.620 dinara, na štetu javnog izvršitelja, a novac je, kako se sumnja, trošio na lične potrebe.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo pronevera zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden tužilaštvu.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo u Belvilu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)