POVODOM HAPŠENJA BIVŠEG KAPITENA: Oglasio se Kik-boks savez Srbije

Јелена Илић
Jelena Ilić

28. 01. 2022. u 13:40

POVODOM “incidenta koji se desio u Smederevu sa kojim je, zasada nezvanično, imao veze i bivši kapiten seniorskog nacionalnog kik-boks tima Nikola Stošić, šampion u kik-boksu i nekadašnji član Kik-boks saveza Srbije”, koji je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja, Kik-boks savez Srbije oglasio se saopštenjem u kome navodi da je „Stošić karijeru aktivnog sportiste u Kik-boks savezu okončao poslednjim nastupom na Svetskom prvenstvu 2019. godine i dostojno se oprostio od amaterskog bavljenja sportom”.

ПОВОДОМ ХАПШЕЊА БИВШЕГ КАПИТЕНА: Огласио се Кик-бокс савез Србије

Foto: Printskrin/Jutjub

“Na njegove uspehe u ringu smo svi u savezu ponosni. Međutim, tražimo da se jasno razgraniči sportska karijera pojedinca od njegovog privatnog života, te tako smatramo da svako od nas u svom životu samostalno mora da snosi odgovornost za svoja činjenja. Tako i Stošić, ako njegove odgovornosti u ovom incidentu uopšte ima, o čemu će zadnju reč dati istraga”, navedeno je u saopštenju.

“Smatramo da Kik-boks savez Srbije i ovaj plemeniti sport ne treba dovoditi u vezu sa događajima koji nemaju veze sa nama i našim aktivnostima, a to su takmičenja i popularizacija kik-boksa u Srbiji...”

"U ovom slučaju se radi o licu koje nije aktivni kik-bokser, čiji sportski klub nije član Kik-boks saveza Srbije, i incident se nije desio na takmičenju, treningu, pripremama ili turniru gde kik-bokseri svojim učešćem predstavljaju državu Srbiju. Desio se u kontekstu nad kojim Kik-boks savez nema nikakvu ingerenciju.

Zato molimo predstavnike medija da pre nego što objave šta se desilo u Smederevu, provere i daju istinitu informaciju o licu koje je vinovnik incidenta, i da Kik-boks savez Srbije ne povezuju sa tim”, stoji, pored ostalog, u saopštenju koje potpisuje predsednik Kik-boks saveza Srbije Miodrag Jotić.

Stošić je uhapšen u četvrtak, a policija ga tereti za nasilničko ponašanje. Osumnjičen je da je pretukao suvlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Smederevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!