SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD KAĆA: Šta se dešava sa vozačem koji je usmrtio učiteljicu Tijanu (36)

LJ. P.

16. 11. 2021. u 15:51

VIŠE JAVNO tužilaštvo u Novom Sadu je odobrilo zadržavanje vozaču osumnjičenom za saobraćajnu nesreću koja se dogodila na Zrenjaninskom putu kjod Kaća, a u kojoj je smrtno stradala Tijana Bilić (36) učiteljica iz Novog Sada.

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД КАЋА: Шта се дешава са возачем који је усмртио учитељицу Тијану (36)

Foto: Fcaebook

Navodeći da je događaj doveo do uzunemirenja javnosti, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je danas izdalo saopštenje, u kojem se navodi da je VJT odobrilo zadržavanje osumnjičenog P.K. iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 2 u vezi čl. 289 st. 1 KZ.

- Nakon toga je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog postojanja osnovane sumnje da je kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem opojnih droga, ugrozio javni saobraćaj što je za posledicu imalo smrt oštećene- ističe se u saopštenju VJT u Novom Sadu. - Donošenjem naredbe o sprovođenju istrage je krivični postupak otpočeo i u ovoj fazi će se prikupiti svi dokazi potrebni za donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom.

Pored navedenog, Više javno tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu da prema osumnjičenom odredi pritvor iz više razloga propisanih čl. 211 Zakonika o krivičnom postupku, između ostalog, zbog uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti, te je sudija za prethodni postupak prema osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

Kako smo ranije pisali, dvadesetjednogodišnji vozač „mercedesa“ somborskih registarskih oznaka, kolima je iz pravca Novog sada prema Kaću upravljao sa probnom vozačkom dozvolom, i sa njim u vozilu, iako je propisano, nije bio vozač sa iskustvom. Osim toga, kako saznajemo, preticao je kolonu i to preko pune linije. Iz suprotnog smera su nailazila vozila i on se približio koloni koja je išla njegovim smerom, i praktično se provlačio između dve kolone vozila, povećavajući brzinu.

Prednjim delom svojih kola je najpre udario u jedno vozilo, ali se nije zaustavio, nastavio je vožnju i udario u „reno klio“, za čijim je volanom bila nesrećna učiteljica.

- Od siline udara, ovaj automobil je bukvalno sleteo s puta i prevrnuo se na krov – saznajemo od izvora upućenog u ovu tešku nesreću. - Nesrećnoj ženi, nažalost, nije bilo spasa, i lekari Hitne pomoći su kada su stigli, mogli samo da konstatuju smrt.

I sam vozač  "mercedesa", je bio povređen u ovoj nesreći  i izvesno vreme je bio na lečenju u Urgentnom centru KCV u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)