DIJANA UMEŠANA I U AFERU "JOVANJICA"? Bivša državna sekretarka MUP-a u pritvorskom karantinu provešće naredne dve sedmice

Ekipa "Novosti"

17. 10. 2021. u 07:20 >> 07:26

BIVŠA državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koja je u petak uveče, nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu, provešće narednih 14 dana - u karantinu, u izolaciji i posebnoj ćeliji.

ДИЈАНА УМЕШАНА И У АФЕРУ ЈОВАЊИЦА? Бивша државна секретарка МУП-а у притворском карантину провешће наредне две седмице

Foto I. Marinković

U pitanju je uobičajena procedura koja se primenjuje na sve pritvorenike zbog epidemije korone, a to podrazumeva da u ovom periodu neće moći da prima posete. Specijalni sud odredio je Hrkalovićevoj pritvor do najviše 30 dana, da ne bi uticala na svedoke, a sumnjiči se za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zaprećena zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora. Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, a na ovo rešenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Posle pretresa i privođenja u petak uveče, juče je sve bilo uobičajeno ispred luksuzne zgrade na Voždovcu gde je živela Dijana Hrkalović. Policije nije bilo, a kako smo nezvanično saznali, tokom pretresa stana bivše državne sekretarke MUP, u sefu je pronađeno 50.000 evra što je, kako se pretpostavlja, samo manji deo sume koji poseduje.

OPŠIRNIJE U ŠTAMPANOM IZDANjU "VEČERNjIH NOVOSTI""

V.N.

Tekst potpisa

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić