NAPADAČU IZ "LASTINOG" AUTOBUSA ODREĐEN PRITVOR: Fahrudin Kahrović se branio ćutanjem

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 15:08

DRŽAVLJANINU Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike Lastinog autobusa koji je juče krenuo ka Srbiji, određen je pritvor.

НАПАДАЧУ ИЗ ЛАСТИНОГ АУТОБУСА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Фахрудин Кахровић се бранио ћутањем

Foto: Fejsbuk

Kako su saopštile nemačke vlasti, osumnjičeni se kod istražnog sudije branio ćutanjem.

Sudija nije isključio mogućnost da se osumnjičeni nalazi u teškom psihičkom stanju, te će biti sproveden u nadležnu specijalnu ustanovu.

Podsetimo, policija je ranije danas otkrila detalje drame koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača Lastinog autobusa kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Iz policije su saopštili da se Srbin ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubistva i rasvetlili su šta se tačno juče događalo u autobusu koji je putovao ka Srbiji.

Kako navode, oko 17 časova su dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na autobanu došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je vozilo stalo u zaustavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

- U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni (30) iz čista mira napao mladića koji je sedeo ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i devojku (24) u lice. Tokom napada je pretio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari - saopštili su iz policije.

Iz policije su naveli da je povređenom mladiću pomoć pružena u bolnici, a da je devojka zadobila lakše telesne povrede.

- Nakon okršaja autobus je stao u zaustavnoj traci. Putnici su napustili autobus i obavestili nas o svemu, dok je osumnjičeni ostao u vozilu sa trojicom vozača - navodi se u policijskom saopštenju.

Kako je saopšteno, policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima, koji su u jednom trenutku izašli iz vozila, nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

- Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor - naveli su iz policije.

Kod napadača nije pronađeno oružje, kao ni tokom pretresa vozila i njegovog prtljaga.

- Tokom ispitivanja smo saznali da su vozači samoinicijativno ostali sa osumnjičenim u autobusu - saopštili su iz policije.

Podsetimo, svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.

Podsetimo, mediji pišu da je za napad osumnjičen Fahrudin Kahrović, te da je u autobusu pričao kako mu je "Alah naredio da ovo uradi, jer će u suprotnom on biti napadnut".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)