HTEO DA "POMILUJE" UJAKA, PA GA UDARIO PESNICOM U GLAVU: Mlađan N. iz Knjaževca saslušan zbog nanošenja povreda rođaku

J. Ćosin

21. 09. 2021. u 19:45

TEK nakon što rezultati obdukcije, koju je naložilo tužilaštvo, pokažu da li su teške telesne povrede uzrok smrti Dragana Živadinovića (56) iz Svrljiga, koji je preminuo 17. septembra nakon što je dve nedelje ranije pretučen u jednom restoranu, odlučiće se o novoj kvalifikaciji krivičnog dela prema osumnjičenom Mlađanu N. iz Knjaževca, sestriću preminulog.

ХТЕО ДА ПОМИЛУЈЕ УЈАКА, ПА ГА УДАРИО ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ: Млађан Н. из Књажевца саслушан због наношења повреда рођаку

Foto J. Ćosin

Sumnja za ovaj incident odmah je pala na Mlađana N., koji je pretukao Živadinovića na svadbi njegove ćerke. Ni nakon dve operacije u UKC Niš, njemu, nažalost, nije bilo spasa.

Na svadbenom veselju, nešto posle ponoći, Draganu se najbolja drugarica njegove ćerke požalila da joj njegov sestrić Mlađan, koji je bio vidno pijan, dosađuje i uznemirava. On je odmah zahtevao da sestrića udalje iz sale. Na nesreću, nekoliko minuta kasnije, sestrić je prišao Draganu rekao mu: "Ujko, dođi da te pomilujem" i udario ga pesnicom u glavu. Nakon toga su, kako kažu rođaci, njih dvojica izašla napolje, a onda se Dragan vratio krvav i pocepan.

Foto:fejsbuk

Dragan Živadinović

- Njegov sestrić je i na svadbu u Svrljig došao pijan. Skoro se razveo, a odmah je počeo da dosađuje jednoj gošći. Dragan je, kao dobar domaćin, to hteo da spreči. Zamolio je da smire Mlađana i da ga izvedu napolje, ali se on vratio i počeo da ga udara. Kada je Dragan otišao kući, osećao je velike bolove u glavi. Njegova žena je pozvala komšiju da ga prevezu u Dom zdravlja, ali su ga odatle odmah poslali za Niš, gde je operisan. Bio je 14 dana na mehaničkoj ventilaciji. Lekari nisu davali optimistične prognoze, govorili su porodici da će Draga, ako se uopšte izvuče, doživotno imati posledice zbog velikih oštećenja mozga. Nažalost, posle 14 dana je izdahnuo - kaže jedan od komšija ove čestite svrljiške porodice.

Mlađan je uhapšen 6. septembra, ali je tri dana kasnije pušten iz pritvora da se brani sa slobode zbog učestvovanja u tuči.

foto: fejsbuk

Mlađan N.

- Osumnjičeni je hapšen i bio je u pritvoru do 10. septembra zbog nanošenja teške telesne povrede. Po saslušanju svedoka, on je pušten. Međutim, u međuvremenu smo dobili informaciju da je povređeni preminuo i odmah je obavljena klinička obdukcija i naložene su sudsko-medicinska i toksikološke analize radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, kako bi se utvrdilo da li je smrt posledica nanošenja teške telesne povrede. Kada dobijemo te rezultate, odlučićemo o saradnji sa Višim javnim tužilaštvom o eventualno novoj kvalifikaciji krivičnog dela - kaže Ivan Marković, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Svedoci su potvrdili da je Mlađan u svečanoj sali, punoj gostiju, prišao iznenada stolu gde mu je ujak sedeo i muški ga udario pesnicom u glavu.

 

DVA PUTA OPERISAN

- ČINjENICA je da je mlađi momak, znatno snažniji, teško udario Živanovića. Saznao sam kasnije od rodbine da je imao hematome i da je dva puta bio podvrgnut operaciji u niškom Kliničkom centru. Zbog tih hematoma mu je kasnije i pozlilo i nema sumnje da je reč o nanošenju teške telesne povrede sa smrtnom posledicom, što će verovatno potvrditi i analize čiji se rezultati očekuju - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi.

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA NESREĆE NA ADI CIGANLIJI: Dečak (16) iznenada preminuo na utakmici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest