AKCIJA POLICIJE U NIŠU: Uhapšene dve osobe osumnjičene za pranje novca

Novosti online

03. 09. 2021. u 11:02

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У НИШУ: Ухапшене две особе осумњичене за прање новца

Foto: B. Grujić

Policija je uhapsila D. S. (1958) odgovorno lice PD „Sigurnost“ i V.M. (1982) odgovorno lice PR „Vatrozaštitani“, iz Niša.

Sumnja se da je D. S. u periodu od 2015. do 2019. godine izvršio prenos novca u iznosu od 21.676.780 dinara tako što je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, angažovao V. M. od koga je zahtevao da osnuje preduzetničku radnju, preko koje su sačinjavani fiktivni računi o navodnim izvršenim uslugama za PD „Sigurnost“.

D. S. je uplaćivao novac V. M. za navodne usluge njegove preduzetničke radnje, da bi taj novac, 20.455.814 dinara, V. M. podizao i vraćao D. S.

On je zatim taj novac dalje koristio, iako je znao da novac potiče od kriminalne delatnosti, odnosno da preduzetnička radnja „Vatrozaštitani“ nije pružala usluge privrednom društvu „Sigurnost“.

Osumnjičeni su sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)