ŠAMARAO ŽENE NA ULICI: Sudu podnet optužni predlog protiv Nišlije Mirka A. (38)

D. A.

18. 08. 2021. u 20:26

OSNOVNO javno tužilaštvo u Nišu podnelo je sudu optužni predlog protiv Mirka A. (38) jer je, kako se tvrdi, 24. jula u Bulevaru Nemanjića, tukao dve žene, kada su htele da od njega zaštite stariju sugrađanku.

ШАМАРАО ЖЕНЕ НА УЛИЦИ: Суду поднет оптужни предлог против Нишлије Мирка А. (38)

Kamere usnimile napad na Bulevaru Nemanjića / Foto Printskrin Pink

Na teret mu se stavlja krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Vladimir Stanojević, zamenik osnovnog javnog tužioca, kaže da je tužilaštvo zatražilo kaznu od šest meseci zatvora, s obzirom na to da su oštećene tom prilikom zadobile lake telesne povrede.

- Kad je reč o pritvoru, odluku o njegovom eventualnom produženju ostavili smo Osnovnom sudu na ocenu - kaže Stanojević.

Pritvor je Mirku A. određen 24. jula, jer su postojale "osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na oštećene, kao i da ne bi ponovio krivično delo".

Policija je nakon njegovog privođenja saopštila da je na pešačkom prelazu izašao iz svog vozila i udario žene po glavi. Onu su, prethodno, stale u odbranu starije žene koja se sporo kretala prelazeći pešački prelaz, dok je on iz automobila trubio.

Incident su zabeležile okolne kamere, a snimak je ubrzo osvanuo na društvenim mrežama. Javnost je bila zgrožena ponašanjem optuženog, jer se na snimku jasno vidi kako on izlazi iz auta, gura jednu ženu koja mu kreće u susret, a zatim i nju i njenu prijateljicu šakom udara po glavi. Nakon napada je ušao u svoj "bmv", ali je efikasnom policijskom akcijom ubrzo uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)