OTAC I SIN SE BRANE ĆUTANJEM: Pritvor Igoru i Vladimiru Božoviću posle izručenja iz Portugalije

S. ĐOKIĆ

20. 07. 2021. u 21:17

IGOR Božović i njegov sin Vladimir, koji su u ponedeljak iz Portugalije izručeni u Crnu Goru, na saslušanju kod predsednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića, odbili da odgovaraju na pitanja, uz zahtev da žele da budu ispitani u prisustvu njihovog advokata.

ОТАЦ И СИН СЕ БРАНЕ ЋУТАЊЕМ: Притвор Игору и Владимиру Божовићу после изручења из Португалије

Igor Božović / Foto Printskrin You tube

Kako štrajk advokata traje od 24. maja, njihovom zahtevu nije bilo moguće udovoljiti, zbog čega su Božovići, koji navodno važe za visokorangirane članove "kavačkog klana", nakon uručenog rešenja o pritvaranju, pod jakim merama obezbeđenja, sprovedeni su u spuški zatvor.

Božovići su uhapšeni 13. aprila u jednoj vili u gradu Redondo, po poternicama koje su za njima raspisale crnogorske vlasti. Pretresom objekata, koje su koristili, pronađena su falsifikovana lična dokumenta Bugarske i Hrvatske sa drugim identitetima. Iz policije podsećaju zbog čega se za njima tragalo.

Igor Božović se potražuje radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije - podsećaju iz policije. - On je, kako se sumnja, od početka novembra 2011. godine na području Kotora, Tivta i Budve organizovao kriminalnu organizaciju.

Dok je stariji Božović organizovao poslove, njegov sin Vladimir je, prema tužilačkim spisima, bio zadužen za zastrašivanje žrtava, nabavku oružja i održavanje veza sa članovima kriminalne organizacije.

Igor Božović, je podsetimo, u septembru 2016. godine, kada je izvedena akcija hapšenja članova njegove i grupe Slobodana Kašćelana, bio u spuškom zatvoru po presudi za šverc narkotika. Skoro godinu kasnije, početkom avgusta 2017. nesmetano je napustio zatvor jer je Specijalno tužilaštvo propustilo da od suda zatraži da se Božoviću odredi pritvor.

Grešku tužilaca Božović je iskoristio i pobegao iz zemlje.

DEMANTI

IME Igora Božovića ponovo je bilo prisutno u javnosti nakon imenovanja Dejana Vukšića za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost. Socijaldemokrata Raško Konjević optuživao je Vukšića da je kao advokat zastupao jednog od navodnih vođa "kavčana", odnosno Božovića, što je ovaj demantovao, objašnjavajući da je samo potpisao punomoćje demantija za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu