ZBOG ČEGA JE "PAO" FINANSIJER JEREMIĆEVE STRANKE: Detalji hapšenja zbog velikih malverzacija

Novosti online

16. 06. 2021. u 11:25

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara.

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ПАО ФИНАНСИЈЕР ЈЕРЕМИЋЕВЕ СТРАНКЕ: Детаљи хапшења због великих малверзација

Jeremić i Đilas

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja uhapšen je, kako nezvanično saznajemo, Marko Vuković (1984), odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja "Resavica".

Sa njim su uhapšeni i Vladimir Perović (1984) odgovorno lice preduzeća „Rembas trans“ DOO Resavica, dok se Zoran Vučković (1969) odgovorno lice „Imperia kompani A3 plus“  DOO iz Beograda tereti za krivično delo pranje novca. Zoran Vučković je član Narodne stranke Vuka Jeremića. On je bio finansijer Jeremićeve stranke na poslednjim izborima.

Takođe, krivična prijava podneta je protiv 55-godišnjeg muškraca iz preduzeća „Rembas trans“ zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Zadržani su osumnjičeni Marko Vuković, Vladimir Perović i Zoran Vučković, a procenjuje se da ukupna šteta i protivpravna imovinska korist koju su navodno prisvojili „Imperia kompani A3 plus“ i osumnjičeni Vučković Zoran iznosi 39.519.699,04 dinara.

Osumnjičeni su u vremenskom periodu od 04.05.2018. godine do 03.11.2020. godine, organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća „Rembas trans“ DOO iz Resavice, od preduzeća „Imperia kompani A3 plus“ DOO iz Beograda, dok je JP za PEU „Resavica“ preduzeću „Imperia kompani A3 plus“ na ime depozita kao garancije za realizaciju navedenog posla isporučilo ugalj iz svog proiztvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172,64 dinara, iako preduzeće „Imperia kompani A3 plus“ nije izvršilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus, na koji način su oštetili JP za PEU „Resavica“ za ukupan iznos od 39.519.699,04 dinara i omogućili sticanje protiovpravne imovinske koristi preduzeću „Imperia kompani A3 plus“ Beograd u iznosu od 24.519.699,04 dinara, kao i sticanje protivpravne imovinske koristi vlasnici preduzeća „Imperia kompani A3 plus“ DOO Beograd, Aleksandri Vučković iz Beograda, u iznosu od 15.000.000 dinara, što ukupno iznosi 39.519.699,04 dinara, navode u policiji.

Policijski službenci će u narednom periodu nastaviti proveru poslovanja ovog javnog preduzeća zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu vršena koruptivna krivična dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju