IZA REŠETAKA 30 DANA: Trojici osumnjičenih za nelegalnu trgovinu drogom određen pritvor

LJ. P.

15. 06. 2021. u 09:04

TROJICI osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju i stavljanje u promet droge, delujući u grupi, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, rešenjem sudije za prethodni postupak je određen pritvor do 30 dana.

ИЗА РЕШЕТАКА 30 ДАНА: Тројици осумњичених за нелегалну трговину дрогом одређен притвор

Foto: Depozit

 U pritvoru su D. K. (39) iz Vrbasa, A. Š. (31) i O. V. (46), obojica iz Bačkog Gradišta.

Ova mera im je, kako je za „Novosti“ izjavila Manela Operta Podunavac, portparol Višeg suda u Somboru, određena zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi pboravkom na slobodi sva trojica osumnjičenih mogli ometati postupak uticanjem na P.D., kojeg je potrebno saslušati u svojstvu svedoka, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo za koje se sumnjiče.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, policijskim upravama Sombor i Novi Sad i Žandarmerijom, zaplenili su oko 20 kilograma amfetamina, 10 kilograma marihuane, dva litra amfetaminskog ulja, devet kilograma smese za uvećanje količine opojne droge i tom prilikom uhapsili tri osobe.

Policija je, kako je saopštio MUP, prilikom pretresa vozila marke „pežo“ kojim je upravljao A. Š. dok je suvozač bio D. K. pronašla oko 11,5 kilograma droge iz grupe amfetamina - spid.

U drugom vozilu marke „lančia“ kojim je upravljao O.V. pronađeno je oko dva kilograma spida, oko kilogram marihuane i oko pet kilograma smese za uvećanje količine opojne droge.

Prilikom pretresa kuće O. V. u Bačkom Gradištu, policija je pronašla još oko 6,5 kilograma spida, oko devet kilograma marihuane, dva litra amfetaminskog ulja, četiri kilograma smese za uvećanje droge, kao i pet litara metil alkohola.

Kako se sumnja, oni su od amfetaminskog ulja, metil alkohola i drugih supstanci proizvodili amfetamin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)