MINISTAR VULIN: MUP traži nalogodavce nereda u Beton hali

Novosti online

25. 05. 2021. u 20:05

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će MUP učiniti sve da se situacija koja se prošle subote dogodila u Beton hali u Beogradu ne ponovi i dodao da to ministarstvo neće odustati od toga da se pronađu nalogodavci.

МИНИСТАР ВУЛИН: МУП тражи налогодавце нереда у Бетон хали

Foto: Novosti

- Izvršioce već imamo, njima se sudi, MUP neće odustati od toga da se pronađu oni koji stoje iza njih i da vidimo šta su hteli da postignu - rekao je Vulin u Skupštini Srbije povodom tuče kod Beton hale.

On je istakao da je u subotu grupa huligana obrukala i Crvenu Zvezdu i Beograd, navodeći da to nije smelo da se dogodi.

- Tukli su devojke, razbijali izloge, lokale, palili baklje, iživljavali se na mirnim ljudima koji su iskoristili priliku da izađu i druže se. Nije tačno da su u pitanju sukobi navijača, da je neko nekog isprovocirao. To su bili huligani koji su došli da se iživljavaju, da nametnu svoju vlast - rekao je Vulin.

Smatra da Skupština treba da razmišlja o oštrijoj kaznenoj politici prema takvim prekršiocima.

Vulin se osvrnuo na borbu protiv kriminala koju vodi MUP, ali i BIA navodeći ogroman lični doprinos Bratislava Gašića.

- Vodi je i Tužilaštvo za organizovani kriminal, uz ličnu hrabrost tužioca za organizovani kriminal, vodi ga i javno tužilaštvo koje vodi Zagorka Dolovac, čitavo naše društvo, a na prvom mestu predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Vulin.

Kaže da je borba protiv organizovanog kriminala uspešna zato što se prvi put čitava država ponaša kao jedan aparat sa jednim ciljem da u Srbiji organizovani kriminal bude sveden na najmanju moguću meru.

Za grupu Belivuk-Miljković Vulin je rekao da je to zbir ljudi o kojima će se jednog dana pisati knjige, kako je moguće da neko bude tako monstruozan i da ima u sebi toliko zla.

Navodeći da je tužilac zadovoljan kvalitetom i količinom dokaza, Vulin je rekao da će svi kada počne suđenje i kada sve bude moglo da se pokaže javnosti biti zgađeni načinom na koji su vršeni zločini.

- Ne sme se više dozvoliti da se formira grupa takve veličine snage, brojnosti, surovosti i tako dugog životnog veka - poručio je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)