"MANEVRI 2022": Pogledajte kako izgledaju taktička uvežbavanja jedinica 72. brigade za specijalne operacije (FOTO)

Tanjug

26. 10. 2022. u 21:26

JEDINICE 72. brigade za specijalne operacije koje su prešle u aktivnu fazu združene vežbe „Manevri 2022“ realizuju taktička uvežbavanja i bojeva gađanja na više lokacija van rejona mirnodopskog baziranja.

МАНЕВРИ 2022: Погледајте како изгледају тактичка увежбавања јединица 72. бригаде за специјалне операције (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Uz podršku helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, borbeni timovi iz sastava brigade realizuju zadatke u pokretu i uvežbavaju izvođenje specijalnih dejstava u protivterorističkoj operaciji.

U skladu sa dobijenim zadatkom, usavršavaju se taktike, tehnike i procedure prilikom izvođenja helikopterskog desanta u dnevnim i noćnim uslovima, pretrage terena i uništenja terorističkih grupa u utvrđenim objektima, čime se dodatno unapređuje osposobljenost jedinice za izvođenje specijalnih dejstava samostalno i u sadejstvu sa drugim snagama Vojske Srbije.

Složene vežbovne aktivnosti borbenih timova 72. brigade za specijalne operacije segment su združene vežbe „Manevri 2022“, koju u sadejstvu izvodi deo jedinica Vojske Srbije sa ciljem daljeg unapređenja borbene gotovosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)