DAN 63. PADOBRANSKE BRIGADE: Niz svečanosti u Nišu i Valjevu povodom obeležavanja vojnih praznika (FOTO)

Novosti onlajn

14. 10. 2022. u 18:02

U VOJSCI Srbije danas su održane vojne svečanosti povodom obeležavanja Dana 63. padobranske brigade, Dana vojnih padobranaca i Dana Drugog centra za obuku.

ДАН 63. ПАДОБРАНСКЕ БРИГАДЕ: Низ свечаности у Нишу и Ваљеву поводом обележавања војних празника (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Dan 63. padobranske brigade i Dan vojnih padobranaca, koji se obeležavaju u spomen na 14. oktobar 1944. godine, kada je u vojnoj bazi kraj Barija u Italiji formiran Prvi padobranski bataljon Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, obeležen je na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu. 

Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i najistaknutijim pojedinicima uručena priznanja.

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su vrhunska obučenost, profesionalizam i posvećenost pripadnika 63. padobranske brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka, čime su dali pun doprinos izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije i potvrdili da s pravom pripadaju stroju ove elitne jedinice naše vojske.

Pripadnici 63. padobranske brigade obeležili su danas i krsnu slavu – Pokrov Presvete Bogorodice, koja se u ovoj jedinici proslavlja od 2002. godine.

U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu održana je vojna svečanost povodom Dana Drugog centra za obuku, koji se obeležava u spomen na 15. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Valjevo.

Na svečanosti su uručena priznanja najistaknutijim pojedincima, položeni su venci na spomen-obeležje u kasarni i sumirani rezultati rada jedinice, uz podsećanje da je Centar u godini za nama uspešno realizovao sve zadatke u skladu sa namenom jedinice.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OAZA MIRA I ZELENILA: Dom Radoša Bajića ograđen zidovima - porodica čuva svoju privatnost (FOTO)