LEPOTANIMA 250 ODLIČJA: U Somboru održan međunarodni sajam peradarstva (FOTO)

J.BEKIĆ

06. 02. 2022. u 18:02

NA 45. Međunarodnom sajmu peradarstava, najvećem u jugoistočnoj Evropi, održanom posle godinu dana pauze, u somborskoj sportskoj hali “Mostonga”, u minula tri dana nekoliko stotina posetilaca videlo je oko 2.500 golubova, živine, ukrasnih ptica i kunića.

ЛЕПОТАНИМА 250 ОДЛИЧЈА: У Сомбору одржан међународни сајам перадарства (ФОТО)

Foto: J.Bekić

Ipak, najviše su se najmlađi obradovali i uživali pored kaveza.

Prema rečima Igora Gromilovića, predsednika Saveza odgajivača sitnih životinja Srbije, ujedno i direktora Sajma, koji  sa Društvom odgajivača sitnih životinja “Sombor 1871” organizuje trodnevnu manifestaciju, na ovom najvećem sajmu u zemlji učestvovalo je preko 300 izlagača iz Crne Gore i Srbije.

Ove godine na manifestaciji se nisu pojavili izlagači iz Mađarske, Bugarske,Severne Makedonije, BiH, zbog epidemiloških mera izazvanih virusom korona.

U okviru manifestacije održan je drugi memorijal "Prima. dr Zoran Parčetić Nona".

Na završnoj manifestaciji podeljeno je 250 sajamskih odličja, po rasama i kategorijama i 20 titula majstora odgajivača sitnih životinja u Srbiji.

Inače, danas, poslednjeg dana sajma, ispred hale više stotina posetilaca i ljubitelja sitnih životinja iz svih krajeva Srbije, ali i susedstva, imali su priliku da vide i kupe neke domaće autohtone rase živine, golubova, kunića...

Osim toga, na berzi sitnih životinja posetioci su mogli i da kupe hranu, lekove i opremu za  svoje ljubimce.

BONUS VIDEO - ODA BANATSKOJ KOBASICI: Tradicionalna manifestacija u Belom Blatu kod Zrenjanina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!