ORIJENTACIJA I KRETANJE PO NEPOZNATOM I SNEGU: Kako izgleda obuka pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske u zimskim uslovima (FOTO)

Novosti onlajn

27. 12. 2021. u 21:11

PRIPADNICI izviđačkih jedinica iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske realizovali su tokom prethodne nedelje redovnu obuku u zimskim uslovima.

ОРИЈЕНТАЦИЈА И КРЕТАЊЕ ПО НЕПОЗНАТОМ И СНЕГУ: Како изгледа обука припадника Четврте бригаде копнене војске у зимским условима (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Tokom obučavanja na padinama Kopaonika, izviđači su u zahtevnim mikroklimatskim uslovima, realizovali sadržaje taktičke, fizičke i obuke izviđačkih jedinica. 

Orijentacija i kretanje na nepoznatom i snegom prekrivenom terenu, izrada skloništa za smeštaj i boravak ljudi, maskiranje, dejstvo iz zasede i borilačke veštine, samo su deo specifičnih sadržaja za koje su se pripadnici izviđačkih jedinica osposobljavali.

Obuka izviđačkih jedinica je kontinuiran i zahtevan proces, realizuje se tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima i u situacijama sličnim onima u kojima se mogu naći u stvarnoj situaciji u dubini neprijateljevog rasporeda, kako bi održali i unapredili osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost