DIGITALNA INDUSTRIJA SRBIJE: Milijarda dolara se ulaže u upotrebu veštačke inteligencije

Tanjug

03. 02. 2021. u 17:11

Upotreba veštačke inteligencije postaje sve rasprostranjenija, što potvrđuje i vest da je Databricks, kompanija iz oblasti analize podataka i veštačke inteligencije, investirala milijardu dolara, prenosi Startit.

ДИГИТАЛНА ИНДУСТРИЈА СРБИЈЕ: Милијарда долара се улаже у употребу вештачке интелигенције

Foto: Promo

Novac su osim glavnog investicionog fonda Franklin Templeton, uložili i čuveni Amazon Web Services (AWS), zatim Canada Pension Plan investment board, Fidelity Management & Researć i Salesforce Ventures.

Jedan od ciljeva ove investicije jeste i partnerstvo sa tzv. klaud kompanijama, jer kako navode iz uprave Databricksa, veruje se će se većina podataka iz klauda čuvati u tzv. "data lakesu”.

Reč je o delu za skladištenje koji čuva ogromnu količinu sirovih podataka u svom izvornom formatu, a čijom proizvodnjom se Databricks bavi, prenosi Startit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!