ZADOVOLJNI SARADNJOM: Predstavnici Ministarstva finansija sa francuskom unijom poslodavaca

S.B.

14. 12. 2020. u 16:02

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu finansija Gojko Stanivuković razgovarao je danas sa predstavnicima Unije francuskih poslodavaca (MEDEF International) o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, merama koje je Vlada Republike Srbije sprovela kako bi ublažila posledice pandemije virusa korona, kao i o naznačajnijim projektima koji će se realizovati u narednom periodu.

ЗАДОВОЉНИ САРАДЊОМ: Представници Министарства финансија са француском унијом послодаваца

Foto N. Fifić

Stanivuković je naveo da je Francuska tradicionalno jedna od najznačajnijih ekonomskih partnera Republike Srbije, te da je sveukupna ekonomska saradnja na odličnom nivou.

- Uprkos krizi i svim problemima sa kojima se suočavamo, projekcija rasta BDP-a Srbije za 2020. godinu je revidirana sa -1.8% na -1%, što predstavlja jedan od najboljih rezultata u Evropi - istakao je Stanivuković. - Takođe, projekcije Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske komisije predviđaju da će kumulativni rast Srbije u naredne tri godine biti najveći u Evropi, a to je direktna posledica boljih rezultata nego što se očekivalo u industriji, trgovini, građevini, kao i u rekordnim prinosima u poljoprivredi.

Govoreći na temu stranih direktnih investicija, Stanivuković je istakao da je privreda Srbije pokazala otpornost na pandemiju u toj sferi, privukavši više od 1.7 milijardi evra u prvih devet meseci 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić