NARODNA banka Srbije izašla je proteklih meseci u susret i građanima i privredi, moratorijumom na plaćanje kredita. Mogućnost da stopiraju rate tokom pet meseci iskoristilo je u proseku oko 80 odsto dužnika.

Komentari (7)

3opaH

10.12.2020. 09:08

Банке су саме стопирале наплату кредита и ѕа оне који су редовно и даље плаћали доспеле рате, уз образложење да мораш да се пријавиш ако нећеш застој. Једино могуће поређење је са фашизмом (и комунизмом - соц реализмом) где си доказивао да ниси крив за нешто што не знаш ни да си урадио.

Djordje

10.12.2020. 12:06

A sta je sa infostanom? Hoce li i oni ponovo praviti reprogram za duznike? Mnogi od nas koji su izgubili posao nemaju ni za infostan! O tome ne pisete nista?! Bilo bi llepo i o tome da se raspitate jel mnogi od nas namaju ni za hranu!

Ime moje je Jovan

11.12.2020. 19:15

Moratorijum je neophodan i privredi, ali svakako i gradjanima. Nema posla = nema plata = nema placanja rata kredita, jer je jednostavno (na zalost) nismo u mogucnosti da edovno servisiramo obaveze.

TOJA

11.12.2020. 23:54

Bez komentara, znaci u situaciji kada ljudi leze po bolnicama, a uskoro nece moci ni to, banjari ih zivkaju za rate??Jorgovanka i strucnjaci objasnjavaju koliko su silno pomogli???pa znate li koje mere uvode Udruzenja banaka u Evropi? Moratorijum je pomeranje placanja, nije oprost, umanjenje ili otpis duga. Tako da ste se polomili od gubitka i pomoci. A tek sto primenjuju preporuke NBS...