ODLIČNI ODNOSI SRBIJE I RUSIJE SE NASTAVLJAJU: Mihajlović sa rukovodstvom "Gaspromnjefta", "NIS" i ruskim ambasadorom

E.B.T.

19. 11. 2020. u 14:29

RUSIJA i Srbija i predsednici naših država imaju odlične odnose i tako će biti i dalje, poručila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović na sastanku sa rukovodstvom kompanija "Gaspromnjeft" i "NIS" kojem je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan Harčenko.

ОДЛИЧНИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ СЕ НАСТАВЉАЈУ: Михајловић са руководством Гаспромњефта, НИС и руским амбасадором

Foto Tanjug

Mihajlovićeva je iskoristila priliku da zahvali kompaniji na društvenoj odgovornosti, posebno kada je reč o donaciji derivata i goriva i opremi za bolnice i uputila čestitke zbog uspešno realizovanog projekta "Duboka prerada".

Ambasador Bocan Harčenko rekao je da je podrška Ruske Federacije neupitna i zahvalio na spremnosti Ministarstva za sveobuhvatnu saradnju.

- Na osnovu iskustva u saradnji sa Vama kao ministarkom saobraćaja i infrastrukture, na projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, uveren sam da ćemo dobar i uspešan rad nastaviti i sada - istakao je Bocan Harčenko.

Potpredsednika Vlade je sa Vadimom Jakovljevim, zamenikom generalnog direktora kompanije "Gaspromnjeft" i predsednikom Upravnog odbora NIS-a, i Kirilom Tjurdenjevim, generalnim direktorom "NIS a. d."razgovarala o daljem unapređenju saradnje.

- Ovo je teška godina za sve nas, hvala ambasadi Ruske Federacije na podršci u svim projektima koje smo uspešno realizovali u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, verujem da tu saradnju možemo nastaviti i u ovom ministarstvu, koje je otvoreno, da bude podrška 24 sata da se projekti ubrzaju, da se pokrenu novi i da zajedno rešavamo sve situacije, kako bismo bili još efikasniji - istakala je Mihajlovićeva. - Hvala vam što razumete viziju i prioritete države.

Ona je dodala i da će Ministarstvo menjati najvažnije zakone u oblasti rudarstva i energetike, te usklađivati normativno okvir sa međunarodnim direktivama.

Vadim Jakovljev čestitao je Mihajlovićevoj imenovanje na novu dužnost i istakao uverenje da će saradnja biti još aktivnija i efikasnija.

- Hvala vam na podršci za projekat "Duboka prerada", nastavljamo eksploataciju nafte i realizujemo radove koji su u ovom trenutku efikasni - naglasio je Jakovljev. - Kompanija godinu završava bez povećanja zaduženosti, radili smo aktivno na smanjenju troškova kako bismo u ovim za sve nepovoljnim okolnostima mogli dalje da se razvijamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo