TRGOVCI STRUČNI I ZA PRANJE: U butiku "Botega del Sarto" odbili reklamaciju bez testiranja odeće

V. N.

01. 10. 2020. u 17:53

DA je kupac često prepušten volji trgovaca pokazuje i slučaj našeg čitaoca N. M. koji je u butiku "Botega del Sarto" u autlet centru u Inđiji kupio četiri majice istog modela, različitih boja.

ТРГОВЦИ СТРУЧНИ И ЗА ПРАЊЕ: У бутику Ботега дел Сарто одбили рекламацију без тестирања одеће

Novosti

Već na prvom pranju majice su se malo skupile i skratile u dužinu za oko pet centimetara, pa više nisu mogle da se nose. Pokušao je da reklamira, ali je reklamacija odbijena.

N. M. kaže da su majice oprane u skladu sa uputstvom na deklaraciji, na 30 stepeni, ali su u radnji tvrdili da nisu pravilno održavane, bez ikakvog dokaza za to.

- Tri majice sam nosio, a četvrtu sam vratio neobučenu. Samo za nju su mi vratili novac - kaže N. M. - Za ostale su rekli da su oprane na većoj temperaturi, što nije tačno. Majice nisu uputili u neku firmu koja se bavi kontrolom kvaliteta, koja bi procenila ko je u pravu, već su "odokativno" procenili na koliko stepeni su oprane. Rekli su mi da mogu da se žalim centrali u Italiji.

I naša redakcija probala je da dobije obrazloženje za ovaj slučaj u srpskom predstavništvu kompanije. Uputili su nas na centralu u Italiji, pa smo na više mejl adresa firme "Botega del Sarto" uputili pitanja o ovoj reklamaciji. Ni posle više od mesec dana nismo dobili odgovor.

- Sve se svodi na to da mušterija u ovoj radnji nikako ne može da bude u pravu - kaže naš čitalac. - Prodavačice su bile ljubazne i pune razumevanja, ali nemoćne da bilo šta urade protivno politici kuće za koju rade, koja očigledno nije zainteresovana za poštovanje prava kupaca.

KVALITET

- RAČUNAO sam na italijanski kvalitet robe, ali sam se prevario - kaže N. M. - Majice su bile na 70 odsto popusta i kupljene su za oko 2.300 po komadu. Prva cena bila je veća od 7.000 dinara za jednu majicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024